Sari la conținut

Sorbet de cirese sau visine

Anul acesta baiatul meu a descoperit sorbetul. Nu este un moft, ci este o adevarata pasiune! Orice inghetata paleste in fata fructoaselor și delicioaselor sorbeturi.

Am facut sorbet de fructede padure, sorbet de mango (sic!) si acum a venit randul sorbetului de cirese (sau visine)

Poti pune la sfarsit putina frisca peste sau, daca esti la fel de ahtiata dupa gustul de fructe ca si baiatul meu, pune cateva visine sau cirese dulci deasupra

Ingrediente:

  •  4 cesti de visine sau cirese fără sâmburi, proaspete sau congelate (nu decongelate!)
  • 1 cana de apa
  • 2-4 linguri de zahar tos

Cum se face

Pune fructele, apa si zaharul intr-un blender pana se omogenizeaza. Strecoara apoi amestecul printr-o sita fina, apasand sa iasa cat mai mult lichid posibil. Arunca tot ce este solid.

Aici vine partea putin mai grea. Daca ai aparat de inghetata, pune amestecul acolo si urmeaza indicatiile.

Ai voie inghetata in sarcina?

Dacan nu (ca mine) pune la congelator si, din sfert in sfert de ora, invarte bine ca amestecul sa devina omogen, fara sa existe cristale de gheata. Dupa 2 ore de amestecat, poti sa lasi sorbetul la inghetat.

Un alt procedeu este sa torni amestecul intr-o tava de copt si sa pui tava in congelator. La fiecare jumatate de ora razuie marginile si adu-le in mijloc, zdrobind toti bulgarii care se formeaza. Este gata in 2 -3 ore. 

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!