Cum se face cald, cum capsunile isi scot pe tarabe capul lor rosu cu palarie verde asezata smechereste pe frunte si noi nu stim daca sa luam un kilogram, sau poate doua. Dupa ce ne ostoim pofta, chiar asa, in drum spre casa, devenim mai relaxati si incepem sa ne facem calcule: tiiii, dar ce ar mai merge o inghetata cu capsuni, facuta in casa!
Pentru toti pofticiosii cu capsuni prin plase am strans trei retete sanatoase, tocmai bune de dat copiilor:
Capsuni, fulgi de ovaz si iaurt
Suna ca un mic dejun, nu-i asa? Si exact asta poate sa si fie, daca vremea permite.
Ce contine: 2 cesti de iaurt, o banana, capsuni, un sfert de ceasca de fulgi de ovaz, 2 linguri de sirop de artar, un pic de sare.
Cum se face: Totul se arunca in blander si se omogenizeaza. Se pune in congelator sa inghete, intre 4 si 6 ore.
De aici
Inghetata in 3 culori: rosu, galben si verde
Pentru a obtine inghetata in mai multe culori din fructe ai nevoie de fructe de culori diferite: mango pentru galben, kiwi pentru verde si capsuni pentru rosu.
Fiecare fruct se paseaza separat si se adauga cate 3 linguri de apa. Daca fructele nu sunt suficient de dulci, atunci se poate adauga si zahar, topit in apa calda.
Pentru a iesi culori distincte se procedeaza in felul urmator: pui primul fruct sa acopere 1/3 din forma. Lasi la frigider o ora. Pui al doilea fruct, lasi la frigider jumatate de ora. Pui ultimul fruct si lasi la frigider pana dimineata.
De aici
Inghetata cu fructe intregi
Ai nevoie de iaurt, capsuni si un suc de fructe, sa zicem suc de mere.
Faci un suc de mere, dar poti folosi si suc de portocale, daca iti este mai simplu.
Capsunile nu le pui la blender, ci le pasezi cu o furculita. Amesteci capsunile cu iaurtul. Daca nu iti place consistenta adaugi cateva linguri de suc de mere.
Pui totul la racit si in cateva ore ai o inghetata delicioasa si foarte simplu de facut.
De aici
Pofta buna!