Din mometul in care incepe diversificarea, la 6 luni, si pana la un an, cand din punct de vedere digestiv, copilul trece intr-o alta categorie "alimentara", mancarurile pentru cei mici trebuie preparate cu multa grija.
Formula ideala este ingrediente putine, de foarte buna calitate si excluderea sarii. Ideala este prepararea mancarii prin fierbere, la aburi sau prin coacere.
Aici gasesti toata colectia de retete pentru copiii sub un an
Dovleceii cu carne sunt un preparat pe care copilul il poate manca de la 6-7 luni. Cea mai buna carne este pulpa de vita (nu manzat). Ca sa faci doua portii mici ai nevoie de doi dovlecei, 50 de grame de carne cruda, o lingurita de ulei (de floarea soarelui), jumatate de foaie de dafin.
Fierbe carnea. Trebuie sa fie bine patrunsa. Curata dovleceii, taiei pe lung si scoate samburii. pune dovleceii si frunza de dafin in apa, cat sa-i acopere si firbe totul 5 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca. Scurge bine de apa dovleceii, arunca foaia de dafin si adauga carnea taiata in bucatele. Mixeaza totul. Adauga uleiul amesteca si gata! Bebe poate sa pape! Imediat dupa ce este preparata, a doua portie poate fi congelata pentru cel mult o saptamana. Se decongeleaza incet la temperatura camerei si se incalzeste adaugand o lingura - doua de lapte fierbinte (formula de lapte pe care o bea copilul), nu pe foc.
Dovlecei cu carne (retete pentru copiii sub un an)
![](/media/article_images/2760/1-piure-dovleac-resize-2760-b.jpg)