Nu stiu care este motivul pentru care cei mici sunt topiti dupa supele crema, dar stramba din nas cand este vorba despre supele si ciorbele clasice.
Cum subiectul este un motiv bun de cercetare stiintifica, asteptam rezultatele. Pana atunci facem supe crema, pentru ca cei mici le adora.
In urma unui scurt chestionar, in parc, am stabilit o ierarhie: supa crema de cartofi, supa crema de telina si supa crema de pui sunt in top, urmate imediat de supa crema de rosii. Din urma vine tare, si recupereaza supa crema de ciuperci.
Supa crema de cartofi,
Supa crema de telina
Supa crema de pui
Supa crema de rosii.
Supa crema de ciuperci
Supa de cartofi este o joaca. Doi cartofi, un morcov, eventual un pastarnac, si o ceapa sa fierb bine, apoi se transforma in crema cu un blender vertical. Are cateva secrete. Fierbe legumele in apa indoita cu lapte. Pune in supa un galbenus de ou, frecat inainte cu putina sare si vreo doua linguri cu apa rece. Pune in supa o nuca de unt sau o lingurita cu smantana si putina sare. La final trei fire de patrunjel si crutoane.
Supa de cartofi dulci merita incercata. Se face la fel ca supa de cartofi, doar ca pentru inceput cartofii dulci se ung cu putin ulei se impacheteaza in folie de aluminiu si se coc in cuptorul incins vreo 30 de minute. Se curata de coaja si se adauga in supa care fierbe deja si in care ai pus celelalte legume. Are o culoare irezistibila si este plina de vitamine. Se drege la fel ca supa simpla de cartofi.
Supa de telina. Ai nevoie de un cartof mare, o telina cat pumnul, o ceapa mica si un morcov mic. Fierbe toate legumele. Cand sunt aproape gata, pune in supa o mana de frunze de telina. Transforma totul in crema, adauga putin lapte si o nuca de unt. Evident trebuie servita cu crutoane, dar poti incerca si feliile de paine prajita unse usor cu unt. Uneori cei mici au nevoie de un plus sanatos de calorii.
Supa crema de pui este mereu o solutie, mai ales in cazul piticilor mofturosi. Foloseste carnita de la doua pulpite, pentru ca supa o sa fie mai gustoasa. Mai trebuie un cartof mare, o ceapa si doi morcovi. La toate se adauga o telina mica si un ardei rosu, care da gust si culoare. Se fierbe carnea (fierbe carnea doua clocote, arunca apa, spala carnea si pune din nou totul la foc in apa rece - scapi de o parte din chimicalele din pui si gustul este mult mai bun), singura vreo 15 minute apoi pune legumele bucatele. Cand sunt bine fierte, transforma totul in crema. Drege supa crema de pui cu putin suc de lamaie sau cu kefir ori iaurt. Merge un galbenus de ou si o nuca de unt. La final patrunjel si, neaparat, crutoane.
Nu stiu cum e in cazul vostru, dar pentru mine, supele crema sunt mereu o solutie perfecta, rapida, gustoasa si pe placul tuturor. Mai ales al mofturosilor cei mici. Toate supele de aici merg in dieta celor mici de la 8-9 luni.