Vinetele sunt legume foarte sanatoase pe care le putem pregati si altfel decat in varianta clasica de salata de vinete. In plus, aceste vinete crocante o sa fie o incantare pentru cei mici.
Vinetele crocante sunt la fel de bune si calde si reci si merg perfect cu sos de rosii, sos de smantana sau iaurt, ori simple.
Ingrediente
Ai nevoie de doua vinete mari, fumoase, bine coapte si sanatoase, sare grunjoasa, trei-patru linguri de ulei si vreo doua de pesmet.
Preparare
Taie vinetele in betisoare subtiri. Pune sare si lasa vinetele sa stea 10-15 minute ca sa iasa sucul amar, desi vinetele de iulie sunt dulci si nu este nici un pericol cu amareala.
Pune betisoarele pe un prosop absorbant, apoi pune betisoarele intr-un vas si pune peste ele ulei. Amesteca betisoarele cu mana ca sa se unga uniform si pune peste ele, in ploaie, pesmetul. Amesteca din nou.
Incinge cuptorul si aseaza betisoarele de vinetele pe hartie de copt. Coace-le in cuptorul bine incins in prealabil, la foc potrivit spre mare, circa 30 de minute. Trebuie intoarse de vreo doua ori.
Sunt gata cand sunt crocante la exterior si miezul este copt si moale. Sunt un deliciu.
Nu uita ca vinetele sunt o excelenta sursa de minerale si vitamine si sunt pline de oxidanti.
Sfat: nu curata coaja vinetelor. E plina de nutrienti pretiosi, si pregatite in felul acesta coaja este partea ce mai buna.