Sari la conținut

Bebelusii inteleg cuvintele inca din timpul vietii intrauterine

Oamenii de stiinta sustin ca bebelusii incep sa perceapa limbajul inca din timpul vietii intrauterine. In buna masura informatia nu este o noutate, pentru ca se stia ca vocea mamei si a tatalui au capacitatea de a provoca reactii fatului, inca din luna a sasea de sarcina cand acesta dobandeste capacitatea de a auzi. Ceea ce este o noutate este ca fatul, in cursul celei de a sase luni de sarcina, poate face diferenta intre silabe simple si intre vocile masculine si cele feminine.

Investigatiile imagistice cerebrale efectuate la 12 bebelusi nascuti prematur au aratat ca acestia pot sa deosebeasca silabe simple, dar si vocile feminine de cele masculine. Cercetatorii cred ca bebelusii dezvolta aceste abilitati ca raspuns la vocea parintilor, fapt care reprezinta un argument in plus pentru necesitatea dialogului real cu copilul nenascut, ca mijloc pentru sustinerea dezvoltarii sale cerebrale.

Cum interpretezi miscarile fatului
 

Se stia deja ca bebelusii au aparatul auditiv deja format incepand cu cea de-a 23-a saptamâna de sarcina, dar nu se confirmase daca pot sa si proceseze limbajul. Cercetarile recente au demonstrat, spre surpriza cercetatorilor ca abilitatile bebelusilor, in special, si potentialul creierului uman,  in general,  sunt uluitoare.

Interactioneaza cu bebe din burtica

Creierul uman incepe sa proceseze informatiile de indata ce circuitele aparatul auditiv sunt formate, iar fatul incepe sa aiba capacitatea de a auzi. Exercitiile de comunicare ale copilului, inca din timpul vietii intrauterine sunt calea care sustine si il ajuta pe nu nascut sa se adapteze rapid la viata extrauterina si sa poate invata sa comunice, practic din primele clipe de viata, cu mijloacele pe care are. Medicii spun ca si capacitatea copilului de  ase calma la sanul mamei sale, in momentul in care acesta aude vocea acesteia este tot o dovada a abilitatilor de comunicare innascute ale omului.
 

 

Cu timpul, sunt perfectionate doar proprietatile specifice comunicarii si limbajului articulat, dar fara experientele din timpul vietii intrauterine toate acestea ar fi mult mai dificile si mai lente.

Studiul a fost efectuat de o echipa de cercetatori francezi si a fost publicat in „Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!