Cartofii sunt o alegere excelenta in primul trimestru si chiar in perioada dinainte de sarcina atunci cand ai nevoie de acid folic si fier. Coaja cartofilor (pe care noi mereu o aruncam) este comestibila si este o sursa bogata de acid folic. Daca freci cartofii foarte bine inainte de a-i gati, nu trebuie sa ii cureti de coaja. Broccoli este o alta sursa buna de acid folic dar si de fibre. Branza si smantana adauga calciu la acest fel de mancare si ardeiul rosu este bun pentru vitamina C pe care o contine.
Ingrediente
- 4 cartofi mari nedecojiti
- Sare pentru presarat
Pentru umplutura
- 1 cana de broccoli tocat marunt
- 1 cana de ardei gras rosu tocat marunt
- 1 lingura de unt
- 2 lingurite de usturoi tocat marunt
- 1 1/2 lingurita de ardei iute verde tocat marunt
- 1/4 ceasca de smantana proaspata
- Sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
- 3/4 cana branza rasa mozzrella sau branza topita
Cum se face
- Se incalzeste untul intr-o tigaie larga de teflon, se adauga broccoli, ardei rosu, usturoi si ardei iute verde. Gateste la foc mediu timp de 2 pana la 3 minute.
- Adauga smantana proaspata, sare si piper si fierbe la foc mediu timp de 2 minute. Scoate de pe flacara.
- Adauga branza mozzarella si amesteca bine.
- Imparte in 8 parti egale si pune deoparte.
- Taie fiecare cartof fiert in 2 jumatati orizontale.
- Scobeste jumatatile de cartofi, folosind o lingura.
- Se presara putina sare peste fiecare jumatate de cartof si se completeaza cu o portie de umplutura.
- Pune cartofii pe o tava de copt si coace in cuptorul preincalzit la 200 ° C timp de 5 pana la 7 minute sau pana cand branza se topeste.
- Serveste imediat.
Sursa foto: www.tarladalal.com