Sari la conținut

Celulita in sarcina

Poti lupta impotriva ei, nu este un „must” pentru oricine face un copil.

 

La fel cum sunt femei care fac celulita si femei care nu fac (desi o statistica internationala spune ca 85-98% dintre femei se confrunta cu ea, in diverse stadii), la fel exista si gravide care sunt cotropite de celulita si gravide care nu sunt. In mare, hormonii care isi exercita actiunea in sarcina sunt aceiasi pentru toate femeile, prin urmare, nu pot fi invinovatiti 100% pentru intensificarea aspectului de coaja de portocala al pielii de pe anumite zone in aceasta perioada. Asa ca trebuie sa ne uitam in alta parte ca sa descoperim vinovatii si, eventual, antidotul pentru actiunea fiecaruia. Iata cu ce avem de-a face:

 

Genetica

Daca mama ta a avut celulita, pregateste-te si tu pentru asta. Poate inainte de sarcina nici n-o observai, dar aceasta noua conditie a ta actioneaza asupra ei ca un catalizator. Pe de o parte e bine sa beneficiezi de un astfel de avertisment „genetic”, pentru ca poti face multe s-o previi sau s-o tratezi inca din stadiile incipiente.

 

Depunerile de grasime

Asta stie sa faca mama-natura in timpul sarcinii, de mii si mii de ani: sa construiasca depozite de grasime pe soldurile, fesele si pulpele femeii fertile si gravidei, in special, in caz ca, Doamne fereste, vine foametea si trebuie sa avem resurse de energie pentru hranit copilul. Stii foarte bine ce poti face impotriva lor – daca tot suntem asigurate, cu frigiderul burdusit:

  • Urmeaza un program de exercitii pentru gravide, o data la doua zile; si fa miscare zilnic cel putin jumatate de ora – mersul pe jos face minuni.
  • Supravegheaza-ti poftele, care te pot arunca in zone alimentare foarte favorabile aparitiei si intensificarii celulitei: prajeli, fast-food, carnuri grase, branzeturi grase, produse de patiserie, produse marinate, produse cu arome artificiale si coloranti.
  • Orienteaza-te catre alimente bogate in fibre: fructe si legume proaspete (sucurile de fructe si legume nu se pun – desi sunt la moda – pentru ca sunt lipsite de fibrele necesare), cereale integrale.

 

Sursa foto: womanspassions.com

 

Retentia de apa

Dupa ce ca depozitele de grasime se aduna, apa in exces stransa de femeia gravida le face sa arate si mai urat. Retentia de apa se trateaza tot cu apa. Ai nevoie de cel putin doi litri pe zi in sarcina, ca sa ii oferi organismului (si gazdei sale, bebelusul) hidratarea necesara si sa cureti toxinele pe care si tu, si bebe le eliminati zi de zi.

 

Structura tesuturilor

Nu numai ca suntem predispuse sa acumulam mai multa grasime decat barbatii, dar si structura tesuturilor noastre este de asa natura incat favorizeaza aspectul cu „damburi” al pielii, chiar si la femeile considerate slabe. In plus, elasticitatea pielii, a peretilor vaselor de sange, a tuturor tesuturilor scade odata cu varsta, favorizand instalarea celulitei. Iar in sarcina, pielea este mai sensibila, mai relaxata, deci mai predispusa influentei negative a celulitei. Un mare beneficiu ti-l poate aduce masajul, fie ca ti-l faci la domiciliu, fie ca il primesti de la un specialist. Miscarile de framantare pun sangele si limfa in miscare, deblocheaza toxinele din depozite pentru a fi eliminate si imbunatatesc elasticitatea pielii. De asemenea, tratarea pielii cu produse anticelulitice speciale pentru femeile gravide sau cu ingrediente pentru sustinerea elasticitatii – precum vitamina E – de doua ori pe zi face minuni! Dupa cum te preocupa atat de intens prevenirea vergeturilor si-ti ungi burta cu tot felul de solutii, ar trebui sa manifesti acelasi interes ridicat si pentru tratarea celulitei in sarcina si te vei felicita dupa nastere!

 

Sursa foto articol: babymed.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!