Femeile insarcinate trebuie sa manance banane. De ce? Pentru ca aceste fructe au mai multe beneficii importante pentru femeile insarcinate. Miezul fructului contine vitamine importante din grupul B, vitamina C si circa 16% din necesarul zilnic de provitamina A, precum si fier, calciu si dar mai ales potasiu, care imbunatateste functiile inimii si ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul.
Potasiul protejeaza inima, dar mentine si presiunea arteriala in limite normale. In plus, potasiul te fereste de crampe musculare si de extenuare fizica specifica perioadei.
Vitaminele din complexul B pe care le contine banana ajuta la cresterea capacitatilor intelectuale si atentiei, fiind utile totodata si in prevenirea bolilor psihice si in tratarea depresiei, si sunt fundamental necesare dezvoltarii normale a fatului.
►Citeste si Cojile de banane. 6 întrebuințări în îngrijirea copilului
Continutul caloric al legumelor si fructelor
Vitamina B6, bine reprezentata in compozitia bananei, este esentiala pentru buna functionare a celulei nervoase, previne afectiunile de tub neural si intareste sistemul imunitar. Nu in utimul rand, aceasta vitamina mentine stabilitatea nivelului zaharului din sange.
Smoothie pentru doamne cu burtica
O banana poate fi oricand o gustare savuroasa, satisface foamea de dulce si este ideala la micul dejun pentru a calma greturile matinale. Banana are putine calorii, un nivel de grasimi foarte scazut si cantitatea de fibre te va ajuta sa mananci mai putin la masa care urmeaza.
Bananele sunt renumite pentru calmarea durerilor de stomac si a arsurilor gastice, motiv pentru care sunt ideale in alimentatia femeilor gravide. De asemenea, expertii spun ca bananele contin pectina, o fibra solubila care ajuta digestia si combate constipatia, o alta probleme frecventa.
Toate acestea sunt tot atatea motive pentru care este indicat sa mananci, una-doua banane pe zi.
Sursa: whfoods.org