Dar suntgravida.ro indrazneste si-ti prezinta si partea mai putin placuta (mult mai putin placuta) a sarcinii
1. S-ar putea să creasca barbă. Vitaminele prenatale, necesare si utile in timpul sarcinii, in combinatie cu hormonii de sarcina, secretati in cantitati mari, pentru a sustine si mentine procesul de evolutie al acestia pot duce la efecte neplacute. Unul dintre acestea pilozitatea faciala in exces, mai ales in cazul femeilor brunete. Chestia cu barba este o mica exagerare, dar bei fi uimita de vitalitatea unor fire de par aparute pe fata. Problema dispare in al doilea trimestru de sarcina.
2. Constipatie severa. Constipatia este unul din simptomele sarcinii, dar uneori, aceasta poate sa fie o adevarata problema. Fluxul de hormoni face musculatura instestinala sa se relaxeze astfel ca tranzitul intestinal normal este o dulce amintire. Soilutia sta in fibre si multa, foarte multa apa.
3. Gaze. Daca imi dai voie sa glumesc te sfatuiesc sa dai vina pe caine. Daca ai. De vina pentru gazele abdominale, pe care nu le poti retine este tot relaxarea musculaturii intestinale, iar efectele asupra tractului gastro-intestinal sunt importante. Fenomenul, neplacut, trece dupa ce nasti.
4. Exces de saliva. Ziua nu-i o asa mare problema, dar noaptea.... Procesul este normal si este responsabilitatea hormonilor de sarcina.
5. Regurgitatii. Toata lumea le are, dar in timpul sarcinii atingi apogeul. cauza si procesul pentru care apar este identilc cu cel al gazelor intestinale.
6. Parul nu creste doar pe fata! In perioada sarcinii, mai ales dupa ce abdomenul o sa fie suficient de mare ca sa nu-ti mai vezi regiunea pubiana, parul pubian o sa fie o problema. O sa creasca foarte repede. Apeleaza la o cosmeticiana de incredere si rezolva problema. Din luna a patra vizita la cosmetica este necesara o data pe luna, daca vrei sa nu te transformi intr-o bestie paroasa. la fel si pentru parul de pe picioare. Nu abandona lupta!
Alte simptome neplacute
7 Secretiile vaginale sunt un simptom al sarcinii, despre care uneori se vorbeste, dar nu-ti imaginezi realiatea seceretiilor si mai ales cantitatea. Tapoanele zilnice, pe tot parcursul sarcinii sunt mai mult decat necesare. De vina este secretia crescuta de estrogen.
8. In timpul sarcinii iti vei aduce aminte cand ai facut pipi ultima data pe tine. Iar gradinita nu a fost ultima experienta. Din trimestrul trei al sarcinii, orice stranut, tuse, sau repriza de ras o sa se termine cu cateva picaturi de urina. In plus, daca nu te duci la baie la primul semnal ca trebuie sa faci pipi sa nu te mire faptul ca nu te poti tine pe tine. Soluta: tampoane zilnice si eventual schimburi in geanta.
9. Vaginul femeilor insarcinate se modifica. Modificarile sunt lente, dar la finalul sarcinii totul o sa fie mare. Mult mai mare. Proplema se rezolva de la sine in primele luni dupa nastere, cand totul revina la normal. Nu uita de exercitiile Kegel.