Viitorii parinti sunt, de cele mai multe ori entuziasmati la gandul ca urmeaza sa aiba un copil, dar asta nu-i fereste de spaime si tot felul de angoase. Daca mamele se gandesc in primul rand la sanatatea viitorului copil, tatii, in devenire, poarte si de grija pruncului si a femeii.
Mamelor le trec prin cap in cursul sarcinii tot felul de catastrofe, legate de sanatatea copilului, spaime pe care, de cele mai multe, ori nici nu au curajul sa le recunoasca. Viitorii tati isi fac cele mai mari griji fata de siguranta financiara a familiei.
Ce gandesc viitoarele mame. In 99% din cazuri viitoarele mame se tem pentru sanatatea viitorului copil. Este o senzatie permaneta de care mamele nu scapa decat in momentul in care isi vad copilul si au confirmarea medicilor ca acesta este sanatos. O solutie o reprezinta, pe de o parte, investigatiile din cursul sarcinii, pe de alta, discutiile cu medicul obstretician. Din pacate foarte putine viitoare mame indraznesc sa dea grai tuturor angoaselor si spaimelor care le trec prin cap in cursul sarcinii. O cale printru depasirea acestor spaime este documentarea, pe cont propriu si pentru asta cele mai indicate sunt cartile si revistele special scrise pentru viitoarele mame sau articolele specializate din mediul virtual.
O precizare importanta: nu toate articolele care sunt publicate pe internet sunt doscumentate si contin informatii corecte. Acest amanunt trebuie luat in calcul de viitoarele mame care trebuie sa stie ca fiecare sarcina este unica, si ca fiecare simptom poate fi explicat din mai multe puncte de vedere, avand, deseori, mai multe cauze. Cele mai bune sunt site-urile specializate unde articolele sunt bine documentate si explicate la modul general.
Un sfat: intreaba, eventual sub protectia anonimatului (care confera celui care intreaba de a spune exact ceea ce gandeste), si urmareste celelalte serii de intrebari si raspunsuri. O sa te lamuresti ca cele mai multe din gandurile negre pe care ti le faci sunt lipsite de orice temei real. Evident dialogul deschis si foarte sincer cu medicul tau este solutia cea mai buna. Medicul te cunoaste cel mai bine si, in plus, nici una din intrebarile tale nu-l poate uimi, pentru simplul fapt ca le-a auzit pe toate!
Ce gandesc viitorii tati. Prea barbati ca sa-si recunoasca spaimele, viitori tati au si ei angoasele lor. Pe ei ii copleseste tranformarea uluitoare si foarte rapida care se intampla in trupul femeilor insarcinate. Daca ar avea curaj ar recunoaste ca tot ceea ce se intampla femeilor insarcinate depaseste cu mult cea mai teribila imaginatie a lor. Se incurajeaza insa si isi spun ca femeile fac copii de cand este lumea si pamantul si ca medicina a evoluat atat de mult incat nici una din spaimele lor nu mai este justificata. Viitorii tati se simt responsabili pentru faptul ca au dat nastere fiintei mici care creste in pantecele femeii, iar dorinta de a-i proteja si pe mama si pe copil este, pentru ei, uneori coplesitoare.
Viitori tati sunt constienti ca puiul de om este o respensabilitate pe care trebuie sa si-o asume si ca micutul este in buna masura dependent de el. Toate acestea il fac pe viitorul tata sa se simta important, mandru si responsabil.
Un sfat: viitorii parinti trebuie sa comunice si sa se sustina unul pe altul. Temerile, angoasele, spaimele din timpul sarcinii au rostul lor. Toate sunt o noua cale de comunicare intre cei doi, extrem de necesara si utila pentru sudarea relatiei lor.
O problema prin care trec majoritatea barbatilor in perioada in care partenera lor este insarcinata este o anume senzatie de gelozie pe legatura totala care exista intre viitoarea mama si copil. Aici vine abilitatea femeii de a-l implica pe tata in tot procesul miraculos al evolutiei din cursul celor noua luni de sarcina.
Viitori parinti, mai ales cei care se afla la primul lor copil vor intelege ca sarcina, nasterea si primele luni de viata ale copilului vor aduce modificari majore in viata lor. Modificari comportamentale, sufletesti si de echilibru intre cei doi. Toate sunt experiente unice prin care oamenii trebuie sa treaca cu bucurie si incantare. Fiecare clipa trebuie traita din plin cu toate emotiile, angoasele si spaimele ei. In final, toti trei vor gasi un nou echilibru, legaturi sudate pentru toata viata si noi forme ale dragoste, scrie yahoo shine.
Temerile, indiferent daca sunt ale viitoarei mame sau ale viitorului tata sunt normale si sunt o parte din procesul pe care il implica sarcina. Milioane si milioane de oameni au trecut prin aceleasi stari. Descrierea lor este aproape imposibila, asa ca trebuie traite!
Articole relationate
Copilul de 1 an. 12 lucruri pe care ar trebui să le poată face. Când să te alarmezi
Primul an de viață este plin de schimbări și descoperiri uimitoare pentru copilul tău. Fiecare copil se dezvoltă în ritmul său, dar există anumite repere pe care...
Este dăunător să punem copilul la oliță de la vârsta de 1 an sau chiar mai devreme?
Procesul de renunțare la scutece este un moment important în dezvoltarea copilului, dar graba poate avea consecințe neplăcute. Deși unii părinți consideră că...
De ce abuzul de „NU” îți poate face copilul să devină rebel și neascultător. Bonus: cum ar trebui să arate echilibrul
Stabilirea limitelor este esențială în creșterea unui copil, dar modul în care acestea sunt comunicate contează enorm. Utilizarea frecventă a cuvântului „NU”...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu