Sari la conținut

Tratarea racelii cu plante in timpul sarcinii

Cand esti insarcinata, perspectiva se schimba radical. Orice ai face, nu esti numai tu cea afectata ci si bebelusul din burtica ta. Raceala sau gripa sunt afectiunile cel mai des contractate de catre gravide si multe se intreaba cum le pot trata in siguranta. 
 
Totul pare mult mai complicat si mai nesigur. Banalele picaturi de nas sau aspirina se pot transforma in amenintari pentru copilul tau. Dar in acealasi timp te intrebi, ce ii face mai rau, un medicament sau raceala sau gripa lasate netratate?  Mii si mii de femei trec  prin aceasta experienta si, din fericire, boala trece in general fara repercusiuni asupra mamei sau copilului. Este bine insa sa apelam la cateva plante sigure in sarcina pentru a ameliora simptomele neplacute.
 
Echinacea 
S-a demonstrat ca echinacea reduce durata racelilor si, de asemenea, impiedica repetarea  lor. Aceasta poate fi utilizata fie in timpul unei raceli sau ca metoda de preventie. Nu contribuie foarte mult la ameliorarea simptomelor, insa actioneaza puternic pentru prevenireasi ameliorarea bolii. 
Administrarea cea mai eficienta este sub forma de tinctura, care desi contine o cantitate mica de alcool, poate fi administrata gravidelor. Cantitatea de alcool nu este considerata periculoasa in cazul administrarii in doza recomandată de pana la 5 ml de tinctura (aproximativ 1 lingurita masurata) pana la doua ori pe zi. Capsulele pot fi de asemenea utilizate conform dozajelor inscriptionate pe cutie.  
 
Ghimbir
Daca echinacea nu ajuta la ameliorarea simptomelor de răceală, ghimbirul se dovedeste a fi un adevarat campion! Ghimbirul poate reduce frisoanele, tusea si durerile musculare, atunci cand este luat ca un ceai fierbinte, folosind 1 lingura de ghimbir proaspat ras la o cana de apa clocotita de 1-3 ori pe zi. 
 
Musetel
Musetelul reduce febra, calmeaza durerile si reduce inflamatiile, ceea ce il face un aliat in lupta cu racelile. Dar unul dintre cele mai neplacute simptome ale racelii si gripei este oboseala, la care se adauga tulburarile obisnuite de somn din timpul sarcinii. Musetelul are efecte linistitoare si relaxante atat pentru mama cat si pentru fat. In cazul racelilor poti bea in jur de 3-4 cani pe zi, dintre care una trebuie sa fie bauta cu maxim jumatate de ora inainte de culcare ca sa te bucuri de un somn linistitor. 
In plus, trebuie sa te odihnesti cat mai mult, sa aerisesti des camera in care stai, sa iti sufli des si usor nasul, sa iti pui apa cu sare in nas daca il ai infundat. Daca ai dureri de cap, intreba medicul daca poti sa iei paracetamol. 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!