Sari la conținut

Doua andrele si un ghem

Tricotajele au revenit in forta. Sunt la mare cautare atat cele vechi, uitate in fundul dulapului, cat si cele noi. Plecand de la aceasta adevarata relansare a tricotajelor si-a impletiturilor (cu andrele sau crosta), ianuarie – o luna ceva mai monotona, este momentul cel mai potrivit pentru tine sa redescoperi un hobby, o indeletnicire feminina si utila.

Imbina utilului cu placutul: “Dupa o zi de stres, m-am obisnuit sa-mi rezerv o ora pe zi, seara, cu o ceasca de ceai alaturi, in care sa tricotez. Este extrem de relaxant. Aleg lana cu firul gros, andrele groase, asa ca mainile merg aproape singure. Am inceput cu un fular, am terminat recent un bolero, iar acum tricotez un pulovar pentru fetita mea”, ne povesteste Cristina, de 35 de ani.

Sa impletesti un fular este mult mai simplu decat pare, iar placerea pe care ti-o ofera faptul ca, tu, copilul sau partenerul tau, purtati ceva facut de mainile tale este imensa.

Daca te tenteaza ideea, dar nu esti prea indemanatica iti poti dezvolta abilitatile “participand” la cateva senzationale lectii virtuale (cu explicatii, desene si video) bune si pentru incepatoare, bune si pentru cele experimentate.

Ce poti face cu doua andrele? Incredibil de multe: de la lucrusoare adorabile pentru copilul, nepotii sau copiii prietenilor tai, la obicete folositoare sau decorative pentru casa ta.

Iata cateva modele incredibil de frumoase si usor de facut. Rasforieste pe toata partile acest catalog virtual, plin de idei si modele incredibile. Toate pot fi facute de oricine este in stare sa tine in mana doua andrele. Si daca ai o bunica priceputa tot ceea ce trebuie sa faci este sa-i arati aceste modele.

Impletiturile de mana au marea calitate de a fi pe de o parte unicate, pe de alta valoroase in sine, tocmai pentru ca sunt facute “cu mana”, si includ suflet si pasiune. In aceste conditii, daca faci parte dintre cele care se pricep, cateva lucrusoare impletite sunt cel mai frumos dar pentru un bebelus, dar si pentru copiii mai mari. Cuceresti dintr-o lovitura si copilul si pe parintii lui.

Modelele de aici, aici si aici sunt atat de simpatice incat te fac sa-ti doresti inca un copil!

Cu doua andrele si un ghem de lana poti sa faci adevarate minuni. Evident conteaza calitatea firului folosit, culoarea si priceperea, dar in fata acestor idei minunate este greu sa nu te apuci de impletit.

Este in voga o lucratura simpla, cu andrele groase si fir gros. Farmecul si ineditul rezulta din nuanta aleasa pentru lana, din firul gros si din cele cateva modele, care ies din lucratura.
 
Poti sa faci jucarii (seria de aici este incredibila), sa-ti iti decorezi casa, sa iti “incalzesti dormitorul” si sa-ti impodobesti bucataria.

 

 

 

Sfaturi pentru spalarea tricotajelor

Este de preferat sa speli tricotajele cu mana sau la programele pentru rufe delicate, in masina de spalat. Foloseste un detergent special, adecvat fibrelor netesute. Intoarce pe dos puloverele si rochiile de lana, iar fularele, caciulile si manusile, pune-le intr-o fata de perna sau intr-o sacosa de plasa. Poti stoarce la masina tricotajele, dar la o turatie mica (500-600 turatii pe minut), pentru ca apa iese usor din fibrele netesute. Foloseste apa calduta. Este foarte eficient sa lasi la inmuiat tricotajele, in apa calduta, cu putin detergent (foarte eficient samponul sau gelul de dus). Daca le speli cu mana, clateste tricotajele cu apa calduta, nu cu apa rece pentru ca aceasta din urma rigidizeaza fibrele si strica forma pulovarului. Putin otet la clatire (in spalarea manuala sau la masina), improspateaza culorile si inmoaie fibrele. O alta solutie este sa adaugi, in apa de clatire, doar pentru tesaturile din 100% lana, o lingura, doua de glicerina, mult mai eficienta decat balsamurile traditionale.

Din cufarul bunicii

Daca ai posibilitatea sa scotocesti in cufarul bunicii este foarte posibil sa descoperi cateva mici comori. Spala-le, aplica-le un ratament cosmetic (cu basam sau glicerina), revigoreaza culorile cu otet. Apoi adapteaza-le la conditiile de azi.

Puloverele vechi sunt in mare voga, mai ales daca respecta aerul “vintage”. Schimba-le nasturii si fermoarele, adauga (brose, fulare, manusi), scurteaza maneci, combina-le cu ciorapi colorati si fuste groase (fetita ta o sa fie entuziasmata), adauga aplicatii de dantela, sau margele si vei avea o noua colectie de iarna. Bunica va fi fericita!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!