Postura de mămică este un job full time, în care copilul este pe primul loc. Și este firesc să fie așa. Însă multe mămici își neglijează look-ul, în special tot ce ține de îngrijirea mâinilor. Astfel, apar unghii casante, pătate, îngălbenite sau fără strălucire. Descoperă în articol 9 sfaturi care te pot ajuta!
Mai ales în primele luni de la naștere, o mămică tinde să se neglijeze considerabil. Dacă înainte de apariția prichindelului ai timp de salon, de manichiură, de tratamente corporale ori de mers la sală, lucrurile se schimbă considerabil după. Pentru că nu mai ai timp de nimic. Scutece, alăptare, schimbat, mers la medic, plimbari, nopti nedormite… Și, uite așa, toate “ritualurile” tale de îngrijire sunt diminuate considerabil ori uitate de-a dreptul. Însă nu ar trebui să te neglijezi!
Manichiura este unul dintre ritualuri la care o proaspătă mămică renunță foarte ușor. Tocmai de aceea, există riscul ca unghiile tale să devină unghii casante, pătate, îngălbenite sau fără strălucire. Ce-i de făcut în această situație? Iată 9 soluții rapide:
1. Foloseşte o cremă pentru îngrijirea unghiilor
Există o gamă variată de unde poţi alege, dar cel mai important este să alegi un produs care să hidrateze cuticulele uscate şi să conţină vitamina E. Înainte de a te culca, aplică crema atât pe cuticule cât şi pe suprafaţa unghiei.
►Citește și Adevăr sau fals? 4 idei despre îngrijirea unghiilor
2. Uleiul de măsline
Dacă nu ai la îndemână o cremă special creată pentru protecţia unghiilor, uleiul de măsline este un înlocuitor perfect. Mai ales în cazul unghiilor moi, care se exfoliează. Stai cu unghiile timp de 10-15 minute în ulei de măsline, o dată pe săptămână. Acest tratament home-made îţi fortifică unghiile şi oferă strălucirea la care visai.
3. Poartă mănuşi atunci când foloseşti detergenţi
E imposibil să nu ai ceva de făcut sau de curăţat. Din păcate, substanţele folosite la curăţarea diferitelor suprafeţe îţi afectează atât pielea cât şi unghiile. Fereşte-te de contactul direct cu aceste produse şi foloseşte neapărat mănuşi din cauciuc.
4. Nu îţi folosi unghiile pentru a deschide diverse lucruri
Există tendinţa să dezlipeşti etichete sau să deschizi doze de suc folosindu-ţi unghiile, mai ales atunci când te grăbești. Încearcă să nu îţi mai agresezi unghiile şi să foloseşti obiecte special create pentru treburile casnice.
5. Consumă cât mai multe vitamine
Vitaminele sunt esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului. Lipsa calciului, a vitaminei A sau C poate oferi un aspect tern unghiilor sau le poate exfolia. Prin urmare, asigură-te că incluzi în alimentaţia zilnică suplimentele necesare de care ai nevoie.
►Citește și 5 alimente sănătoase pentru întreaga familie
6. Evită dizolvantul cu acetonă
Pentru curăţarea unghiilor, nu folosi niciodată un dizolvant cu acetonă deoarece îţi poate usca şi deteriora unghiile.
7. Consumă multe lichide
Apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Prin urmare, consumul de apă poate ajuta la îmbunătăţirea aspectului unghiilor deoarece le hidratează.
8. Nu uita de masaj!
Masajul mâinilor stimulează circulaţia sângelui care joacă un rol important în creşterea sănătoasă a unghiilor. După ce te speli pe mâini, asigură că foloseşti o loţiune hidratantă.