Sari la conținut

Lista pentru vacanța cu copilul

Nu pot spune că înainte să avem copil plecam în vacanță cu un rucsăcel micuț în care aruncam vreo două lucruri. Nu, mereu am avut tendința să car mai multe lucruri decât era nevoie după mine. Ei bine însă, cu copil am început să car toată casa.

Și pentru că ne pregătim să plecăm în vacanță în curând (bine, peste vreo două săptămâni, dar deja nu mai avem răbdare, Sophie și-a făcut și refăcut deja bagajul de câteva ori), am zis să pun și aici, pe blog, lista noastră de vacanță. Listă despre care trebuie să vă spun că o avem și eu și el salvată în telefon în forma asta, chiar dacă, odată cu trecerea timpului, multe lucruri din ea nu ne mai sunt necesare, pentru că Sophie a crescut. Adică nu mai avem nevoie de biberoane, de lapte praf, de sterilizator, încălzitor, cărucior, aparat de gătit la aburi, șamd. Dar lista a rămas așa până anul ăsta. Înainte de a da delete la lucrurile care nu ne mai sunt utile am zis totuși să o scriu și pe blog. E ca o amintire și lista asta. Și sunt convinsă că și cea care ne rămâne anul ăsta în telefon va fi o amintire anul viitor.

Sunt pe listă și multe lucruri care pot fi cumpărate din locul unde mergem, nu mereu le pun în bagaj, dar au fost și situații în care eram oarecum rupți de lume, așa că sunt trecute și ele pe lista noastră imensă de vacanță. Și nu a fost chiar dintotdeauna imensă, însă nu uit vacanța la ski în care am cumpărat termometru, batista bebelușului și în care am regretat că nu am aparatul cu aerosoli după mine.
Este adevărat că am pus accent mai mult pe lucrurile pentru copil, nu am pus, de exemplu, pe hainele pentru noi, pentru că astea le stabilim și în funcție de ce bagaj avem, oricum am învățat din punctul ăsta de vedere să ne luăm doar strictul necesar. Asta și pentru că am mers de vreo două-trei ori cu trenul.

Prima dată aproape că ne-ar fi trebuit un compartiment numai pentru noi :) Ca idee, dacă vreți să mergeți cu trenul, v-aș recomanda să luați mereu loc și pentru copil, chiar dacă e micuț, e mult mai comod așa. În plus, noi alegem pe cât posibil zile care nu sunt aglomerate, adică nu vineri și duminică după-amiază.

Mereu avem la noi o geantă pe care o pregătesc pentru drum și una mare, două de fapt, în care punem restul.

Așadar în geanta pentru drum, pe care o avem la îndemână, dar care nu e tocmai o gentuță, ci una destul de încăpătoare, punem așa:
-apă
-fucte
-iaurt – în geanta termoizolantă (geanta termoizolantă are în ea și punguțele cu gel pentru congelator, utile și în caz de lovituri, în loc de gheață).
-borcănel/e cu piureuri
-gustări făcute în casă: biscuiți dulci și sărați (cu brânză), sandvișuri cu brânză și ardei, chifteluțe făcute la cuptor, etc.
-șervețele uscate și umede
-gel și/sau spray dezinfectant, șervețele dezinfectante
-pamperși
-scutec de unică folosință gen păturică- pentru schimbat pampersul
-crema pentru zona scutecului
-un rând de haine de schimb
-păturica (fără de care nu doarme)
-suzeta
-2-3 jucării, o cărticică, culori, diverse jocuri
-saci de gunoi
–ACTE – buletine, pașaport copil, asigurări, bilete.
-carduri, bani cash.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!