Câte mămici n-au mers la culcare măcar o dată fără se se demachieze?! Mai ales când prichindeii încep grădinița, iar programul de seară se concentrează în pregătirea celor mici pentru a doua zi… Recunoaște, chiar și tu ai omis să-ți îndepărtezi machiajul, nu-i așa?! Iată 9 pași spre o demachiere corectă.
După cel puțin 8 ore la locul de muncă, o mămică este într-o agitație continuă chiar și după ce ajunge acasă. Pregătirea cinei, eventual un pic de curățenie sau o sesiune de călcat rufe, aranjatul garderobei pentru a doua zi, băița prichindelului, pregătirea pentru culcare… Nu e de mirare că unei mămici obișnuite nu-i mai rămâne prea mult timp pentru îngrijirea personală. Așa că, uneori, se culcă și fără a-și mai îndepărta machiajul de peste zi.
Te recunoști în situația de mai sus? Dacă da, e bine să știi că, dacă vrei să ai un ten sănătos, suplu şi catifelat, trebuie să-i acorzi o îngrijire pe măsură. Iar primul pas spre a obține acest lucru este demachierea efectuată corect, căci nu este de ajuns să folosești repede o dischetă demachiantă cu un lapte hidratant cu care să-ți cureți tenul în câteva secunde.
Cum se face o demachiere corectă? Iată 9 sugestii de care trebuie să ții cont atunci când te demachiezi:
1. Alege produsele de demachiere potrivite pentru tipul tău de ten
Prima condiție pentru o demachiere corectă este să folosești prodesele care se potrivesc tipului tău de ten. Pe piaţa găseşti o gamă variată de astfel de produse de curăţare: laptele demachiant, apa de demachiat, spumă, loţiunea, şerveţelele speciale sau dischete demachiante.
2. Demachiază-te și dimineața
Nu este suficient să te demachiezi doar seara, înainte de somn. În timpul nopții, tenul secretă sebum care trebuie îndepărtat înainte de a aplica machiajul de zi.
3. Ai nevoie de demachiere chiar dacă nu te fardezi în timpul zilei
Specialiștii recomandă să te demachiezi chiar dacă nu folosești niciun produs de make-up în timpul zilei. De ce? Pentru că, prin demachiere, poți înlătura praful şi transpiraţia depuse în timpul zilei. Vei reuşi astfel să ai un ten strălucitor şi sănătos.
4. Acordă o mare atenție gâtului și decolteului
Nu doar zona feței trebuie demachiată, ci și gâtul şi decolteul. Motivul? Pentru că sunt regiuni cu piele foarte subţire şi sensibilă, care au nevoie de acelaşi tratament ca şi tenul.
5. Primele zone care trebuie curățate
Procesul de demachiere începe cu zonele machiate cel mai intens, adică ochii sau buzele. Aplică loţiunea demachiantă pe o dischetă şi cu mişcări circulare, şterge buzele dinspre exterior spre interior.
6. Atenție la ochi!
În cazul ochilor, trebuie să fii puţin mai atentă, pentru că în această zonă pielea este mai sensibilă. Alege un demachiant special pentru ochi, cu o textură mai uşoară, care să nu îţi irite pielea. Începe demachierea îndepărtând fardul din interiorul ochiului spre exterior şi apoi continuă cu mişcări ciculare, pentru a pune în mişcare circulaţia sângelui.
7. Tipsuri pentru îndepărtarea mascarei
Mare grijă și la gene! Dacă foloseşti o mascară rezistenta la apă, atunci trebuie să îţi cumperi un demachiant special, cum sunt cele pe bază de ulei. Înmoaie un disc în demachiant şi apăsă uşor pe gene, iar apoi masează-le încet dintr-o parte în alta.
8. Mișcări blânde
Ce trebuie să faci în continuare? Curăță şi celelalte zone ale fetei: obrajii, fruntea şi bărbia, efectuând mişcări blânde, ca să nu iriţi pielea.
9. Clătește-ți fața cu apă rece!
La final, este indicat să-ţi clăteşti fața cu apă rece ca să îndepărtezi grăsimea lăsată de demachiant. În același timp, apa rece îţi revigorează tenul.
Tu cât timp aloci demachierii?