După ce devii părinte, parol că te transformi într-un mic obsedat. Ajungi să te preocupe, în mod excesiv, lucruri legate de propriul copil, la presiunea societății. Firesc zic, mai ales dacă ești la prima experiență. Crezi că trebuie să știi și aia și ailaltă, ești pe modul de panică. Firesc, mai ales dacă te gândești că, din neștiință, îi poți face rău copilului. Așa am fost și eu prima dată și mă surprind și astăzi extrem de preocupată de unele lucruri la fete. Cum să ne găsim echilibrul într-o lume atât de atotștiutoare? Generația părinților digitali e cu atât mai confuză, cu cât online-ul, dar și lumea evenimentelor de parenting sunt pline de sfaturi și idei care se contrazic unele pe altele. Bunul simț și intuiția proprie nu mai au loc, vocea lor nu se mai aude. Peste ea se așează straturi de informație de la experți, pe care trebuie să le urmezi, chipurile! Azi toată lumea e expertă în mâncare/alimentație sănătoasă și în educația copiilor.
(...)
Am stat cuminte anii ăștia și am privit zeci de speakeri de parenting cum mi se perindă prin față. Anul acesta, am decis să nu mai particip la evenimente pentru părinți pe teme de educație. Răspund acum curiozității multora dintre voi, pe această temă. Mai jos, sunt cele câteva motive:
- Dintre toți speakerii care s-au ridicat în peisajul nostru, cred că îi număr pe degetele de la mână pe cei care au cu adevărat ceva de spus. Oameni calificați, care au urmat școli în domeniu, sunt certificați și au și diplomă de arătat. Ca să fii speaker în domeniu, nu contează doar abilitățile de vorbitor. Contează să ai content de specialitate și experiență proprie. Nu contează să faci spectacol pe scenă. să admonestezi părinții și să le dai peste degete. că nu știu să îsi crească propriii copii. E părerea mea, pe care o susțin până în pânzele albe.
- Detronez din start speakerii care nu vorbesc din experiență – vreau să știu câti copii au și de ce vârste;
(...)
Citeşte mai mult pe florinabadea.ro