Sari la conținut

5 alimente care te ajuta sa produci mai mult lapte

Cantitatea scazuta de lapte este unul dintre motivele principale pentru care mamele opresc alaptarea. Desi multi experti in alaptare spun ca o cantitate insuficienta este doar o problema de blocaj temporar (psihic de cele mai multe ori), exista totusi cateva metode simple de a creste cantitatea de lapte de san in mod natural. Aceste cinci alimente de mai jos au fost folosite de sute de ani pentru a ajuta la cresterea fluxului de lapte matern.

Ovazul

Medicii si moasele recomanda ovazul de ani si ani de zile pentru mamele care alapteaza. Se presupune ca acesta influenteaza pozitiv hormonii care controleaza aportul de lapte. Poti folosi ovaz ca un liant in bucatarie, de la prajituri la mancaruri, dar cel mai simplu mod de a te bucura de ovaz este un castron fierbinte de fulgi de ovaz. Chiar si simplul act de a sta jos sa mananci un castron de fulgi de ovaz te poate ajuta sa te relaxezi si sa ajuti astfel la eliberarea de oxitocina.

Semintele de in

Seminte de in contin fitoestrogeni, compusi din plante, care pot imita usor estrogenul uman. Se crede ca fitoestrogenii au potentialul de a te proteja impotriva multor probleme de sanatate. In plus fata de proprietatile lactogene, semintele de in sunt o mare sursa de fibre, atat de importante pentru mamele care alapteaza. Pentru cele mai mari beneficii de sanatate (si economii financiare), cumpara seminte de in si piseaza-le intr-un blender sau o rasnita de cafea. Ai posibilitatea sa le amesteci cu fulgii de ovaz sau in piureuri, le poti pune in prajituri sau briose si le poti presara intregi pe salate sau iaurt.

Drojdia de bere

Ambele drojdii, de bere si nutritiva, sunt suplimente incredibile, pline de vitamine B, fier, proteine ​​si minerale. In timp ce drojdia de bere este cel mai frecvent recomandata pentru marirea cantitatii de lapte, drojdia nutritiva isi face la fel de bine treaba si se administreaza in cantitate foarte mica (un varf de cutit). Drojdia are un gust usor de branza,  asa ca incerca sa o asezonezi cu produsele alimentare care fac pereche buna cu branza, cum ar fi ouale, salatele sau pastele.

Nautul

Leguminoasele, cum ar fi nautul, sunt o alegere populara printre mamele care alapteaza. Nautul sau fasolea (Garbanzo) sunt o proteina completa si au fost folosite ca substante galactogoge de mii de ani. Poti folosi naut din conserva sau poti gati o mancare din naut uscat. Este un adaos delicios la supe si salate, dar este deosebit de bun sa il mananci ca hummus. Hummusul are usturoi (un alt galactagog) si ulei de masline (o grasime sanatoasa) si reprezinta gustarea perfecta pentru o mama care alapteaza.

Migdalele

Migdalele sunt o gustare usoara pentru o doza rapida de proteine ​​si grasimi sanatoase. Migdalele sunt bogate in calciu si pot fi consumate intregi sau chiar transformate in lapte de migdale. Incearca sa adaugi migdale feliate la salate, migdale coapte in prajituri sau briose sau pur si simplu sa pastrezi migdale intregi in casa pentru rontait.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!