Sari la conținut

5 motive pentru care bebelușul se trezește noaptea, pentru a fi alăptat

Primele luni de maternitate nu ar fi mai ușoare, dacă bebelușii nu s-ar trezi în miezul nopții, pentru a fi alăptați? Ei bine, există câteva motive pentru care bebelușul se trezește noaptea.

Iată 5 motive pentru care bebelușul se trezește noaptea, pentru a fi alăptat:

Trezirile bebelușul în timpul nopții ajută la producerea laptelui matern

Bebelușii sunt deștepți! Noaptea, hormonul de producere al laptelui, prolactina, crește și determină o producție mai mare de lapte matern. Prolactina începe să crească, iar bebelușii își dau seama rapid de acest lucru și intuiesc că trezirea în timpul nopții le aduce beneficii. În plus, laptele matern are un conținut mai mare de grăsimi în timpul nopții.

► Citește și: Alăptarea, un mod minunat de a-ți arăta dragostea pentru puiul tău

Laptele matern ajută bebelușul să doarmă mai bine

Deoarece bebelușii nu produc melatonină, hormonul care induce somnul, le este destul de dificil să adoarmă. Dar ce conține multă melatonină? Laptele matern!

Melatonina din laptele matern poate ajuta la reglarea ciclului circadian al bebelușului și îi va permite, în cele din urmă, să învețe să doarmă pe perioade mai lungi, noaptea.

► Citește și: 12 fotografii uimitoare cu mămici obișnuite care își alăptează bebelușii

Încurajarea consumului de triptofan

Pe lângă melatonină, în laptele matern se găsește și triptofanul, un aminoacid care induce somnul. Este, de asemenea, un precursor al melatoninei și al serotoninei. În plus, știm că serotonina ajută creierul să funcționeze mai bine, îl menține într-o dispoziție bună și ajută la ciclurile de somn.

Prelungirea perioadei alăptării

Mamele care alăptează noaptea au șanse mai mari să alăpteze mai mult timp, deoarece producția de lapte matern rămâne constantă. Acest lucru se întoarce la principiul de bază al alăptării, al cererii și ofertei.

► Citește și: Legătura dintre oxitocină și alăptare

Trezirile nocturne ale bebelușului ajută mămica să doarmă mai mult

DA, ai citit corect. Mamele care alăptează dorm mai mult noaptea, deoarece oxitocina, cunoscută drept hormonul iubirii și cel care le ajută să se simtă relaxate în timpul alăptării, contribuie la un somn mai bun și le poate ajuta să adoarmă mai repede, după alăptare. Orice somn suplimentar nu numai că ajută mamele să se simtă mai bine, dar scade și șansele de apariție a depresiei postpartum.

► Citește și: Cauze frecvente ale pierderii laptelui matern

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!