Sari la conținut

6 beneficii ale consumului de rodie, în timpul alăptării

Multe dintre proaspetele mămici pot avea o valoare scăzută a hemoglobinei, în timpul alăptării. Dacă te numeri printre ele, este important să știi că rodia te poate ajuta. Pe lângă îmbunătățirea nivelului de hemoglobină, rodia previne unele afecțiuni orale și dentare.

Consumul de rodie, în timpul alăptării, are numeroase beneficii pentru organism. Printre beneficiile consumului de rodie, se numără următoarele:

Rodia vindecă problemele de stomac

Sucul de rodie ar putea trata afecțiunile stomacale și poate ameliora problemele digestive în timpul alăptării.

► Citește și: 6 tipsuri de alăptare pe care fiecare proaspătă mămică ar trebui să le știe

Rodia asigură îngrijire dentară

Rodia ajută la minimizarea efectelor periculoase ale plăcii dentare și previne mai multe afecțiuni orale. Rodia are proprietăți antivirale și antibacteriene care asigură igiena și îngrijirea dentară.

Rodia previne anemia

Rodia ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin în organism. Conținutul ridicat de fier al rodiei ajută la ameliorarea simptomelor anemiei, în timpul alăptării. Rodia tratează eficient oboseala, amețelile, pierderea auzului și epuizarea fizică.

► Citește și: AAP și-a modificat recomandările privind alăptarea: până la doi ani sau peste

Rodia tratează osteoartrita

Rodia ajută la întărirea și îngroșarea pereților arteriali, a articulațiilor și a cartilajelor. Rodia poate fi un tratament eficient pentru osteoartrita și ateroscleroză. De asemenea, consumul de rodie previne producerea de enzime care separă țesuturile conjunctive din organism.

Rodia este bogată în potasiu

Rodia este o sursă excelentă de potasiu, prevenind astfel problemele renale și infecțiile, în timpul alăptării.

Rodia este o sursă bogată de vitamina C și fibre

Semințele de rodie conțin cantități mari de vitamina C, ajutând la îndeplinirea aportului zilnic recomandat. De asemenea, nivelurile ridicate de fibre din fructe reglează tensiunea arterială și potolesc foamea.

► Citește și: Conform unui studiu, alăptarea poate îmbunătăți starea de spirit a mamelor care se confruntă cu depresia postpartum


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!