Sari la conținut

Activităţi pentru bebeluşi de la 3 la 6 luni

Dezvoltarea bebeluşului între 3 şi 6 luni este atât de uimitoare! Bebeluşul tău care înainte era prea mic ca să îţi răspundă a devenit acum cât se poate de receptiv. De fapt vă puteţi juca şi distra împreună cât se poate de bine.

Şi, în timp ce faceţi asta, că orice părinte care se respectă, tu trebuie să ai şi propria ta agenda ascunsă: cum să îţi ajuţi copilul cât mai mult să evolueze, să se dezvolte. Uite câteva idei pe care ţi le dau pediatrii:

Statul în funduleţ

Atunci când bebeluşul îşi ţine capul bine puteţi începe să faceţi exerciţii de stat în funduleţ. Pentru a se dezvolta muşchii trebuiesc lucraţi. Uite cum se procedează: iniţial bebeluşul este pe spate. Îl tragi de mânuţe până când ajunge în poziţia de stat în funduleţ. 

Acest joc ajuta la dezvoltarea muşchilor şi a echilibrului.

Masaj

Când copilul este relaxat, vesel, atunci este momentul pentru un masaj. Bebeluşii iubesc să fie atinşi, să simtă piele pe piele. 

Acest joc ajuta la întărirea legăturii între părinte şi copil.

Fă ca mine

Pornind de la o mişcare pe care copilul deja o face propune noi mişcări care să fie imitate. De exemplu să bată din palme, să bată cu mâna în tăblia de la pat, să ia şi să lase o jucărie şi tot aşa. Dacă bebeluşul se supără atunci ţine lucrurile mai simple, nu vrei să-l frustrezi. 

Acest joc ajuta la înţelegerea conversaţiei, a imitării şi la îmbunătăţirea memoriei.

Zburatul

Îmi plăcea la nebunie când părinţii făceau cu mine „avionul”. Nu este copil căruia să nu îi placă sentimentul de aventură şi faptul că vede lumea dintr-o altă perspectivă.

Ţine bebeluşul pe antebraţe şi imita zburatul unui avion mişcând braţele. Imită şi sunete de călătorie, ca să se distreze mai tare. 

Acest joc ajuta la perceperea propriului corp şi stimulează starea de bine.

Umplutul unui coş

Atunci când bebeluşul are mâinile libere să se joace, fie că ştie deja să stea în funduleţ sau este la tine în braţe şi îl susţii, pune-i la dispoziţie un coşuleţ umplut cu mai multe obiecte. Pot să fie mingiuţe sau chiar inele de la hârtia igienică pe care le-ai tăiat cam la 2 cm grosime. 

Acest joc ajuta la coordonarea ochi-mână şi la dezvoltarea motricităţii fine. 

Tu cum te joci cu bebeluşul tău?

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!