Sari la conținut

Alaptarea – legatura magica

Alaptarea poate fi descrisa ca fiind cel mai important mod de a relationa cu bebelusul tau. Este absolut cruciala in prima etapa a vietii bebelusului si asta nu numai datorita substantelor nutritive exceptionale pe care le contine laptele tau. Laptele matern joaca un rol extrem de important in cresterea mentala si fizica sanatoasa a bebelusului. Mai mult, ii imbunatateste mult sistemul imunitar.

Dar mai este un mod in care poti privi alaptarea. Priveste-o ca o modalitate de protejare a unui om total lipsit de aparare. Laptele matern este cel mai bun aliment pe care il poti da copilului tau. Este adevarat, iti va lua ceva timp sa inveti cea mai buna tehnica de aparare insa odata ce o stapanesti, vei fi recompensata regeste din punct de vedere emotional. Exista intr-adevar cazuri in care mama nu isi poate alapta bebelusul din cauza unei afectiuni de care sufera sau din cauza faptului ca bebelusul nu poate apuca sanul mamei (dintr-o serie de motive). Nu te gandi la tine ca si cum ai fi „mai putin mama” si nu te descuraja. Este o problema comuna pentru noile mamici si in cele mai multe cazuri este o problema care se rezolva.

Vezi aici cateva sfaturi despre pozitiile de alaptare. 

Uneori femeile renunta la alaptarea celui mic din cauza durerii. Multe dintre mame trec prin experienta mameloanelor crapate si dureroase in timpul alaptarii. Acest lucru este destul de normal. Exista chiar momente cand sfarcurile ar putea sangera. Nu trebuie sa intri in panica, pentru ca acest lucru este foarte comun. O sa vezi insa ca exista o multime de produse realizate special pentru aceasta problema. Lanolina este un produs bun, care functioneaza foarte bine atunci cand vine vorba de repararea mameloanelor iritate sau fisurate. Acest produs amelioreaza, de asemenea, orice durere resimtita in timpul alaptarii. Daca vrei sa fii sigura ca bebelusul va creste puternic si sanatos, este important sa fii atenta la ce bagi in gura. Medicamentele trec in laptele matern si de aceea trebuie neaparat sa te consulti cu medicul inainte de a lua medicamente. Mai bine sa te asiguri de doua ori decat sa iti para rau. Daca esti dedicata sanatatii, cel mic va avea o dezvoltare buna, in special pe masura ce sistemul lui imunitar se dezvolta.

Vezi aici cateva sfaturi pentru o alaptare sanatoasa. 

Profilarea si dezvoltarea legaturii profunde intre mama si copilul ei incepe insa cu mult timp inainte de nastere. Pe masura ce copilul se dezvolta in pantecele mamei, relatia speciala si legatura magica dintre ei doi incepe sa se contureze. Aceasta relatie cruciala, plina de emotie, cu o senzatie profunda de legatura si un atasament greu de descris este cea care o va face pe mama sa isi hraneasca copilul in mijlocul noptii sau sa ii simta acestuia durerea atunci cand plange. In timp ce unele mame se vor simti imediat atasate de copiii lor, imediat dupa nastere, alte mame au nevoie de mai mult timp sa se adapteze la noul lor rol si sa se recupereze hormonal, fizic si emotional din aventura nasterii. Oriunde te-ai afla pe drumul legaturii cu copilul tau trebuie sa stii ca aceasta relatie profunda este un proces si nu un rezultat final. In fiecare zi vei fi mai puternica si mai capabila sa raspunzi la dorintele copilului tau, sa il privesti in ochi si sa ii arati dragostea ta. Vei deveni din ce in ce mai pasionala si in acelasi timp concentrata iar legatura dintre voi va creste mai profund, mai puternic si mai intens.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!