Ceea ce mananc poate face rau copilului meu, daca alaptez? Mamele si-au pus de zeci de ori aceasta intrebare. In principiu nimic din ceea ce mananci nu ii poate produce un rau major copilului tau, cu atat mai mult cu cat laptele matern contine anticorpi care iti protejeaza micutul de infectii. Pe de alta parte o mica parte din alimentele pe care le consumi contribuie la formarea laptelui. Indiferent daca vrei sau nu, bebelusul tau primeste cate un pic din tot ceea ce consumi. Acesta este un motiv pentru un plus de atentie in ceea ce priveste dieta pe care o ai, astfel incat sa ii protejezi pe cel mic de eventuale probleme.
Un argument sunt concluziile unui studiu recent efectuat de canadieni arata ca prin monitorizarea dietelor, mamicile care alapteaza pot preveni aparitia alergiilor alimentare la micuti. Evitarea anumitor alimente in dieta mamei reprezinta intr-o buna masura o garantie ca alergiile alimentare nu vor aparea la o varsta mai inaintata a copilului. Majoritatea medicilor recomanda noilor mamici sa nu-si hraneasca copiii sub 3 ani cu alimente care contin arahide, si sa evite sa consuma arahide in perioada in care apapteaza.
Mamele care alapteaza, mai ales in primele sase luni de viata ale bebelusului, cand acesta consuma doar lapte matern le este recomandat sa evite sa consuma albus de ou, soia si erivate din soia, dar si nuci si peste oceanic. Recomandate sunt migdalele, branzeturile degresate si pestele de apa dulce.
Citeste si precedentul articol despre alimentatia mamelor care alapteaza.
Daca rude de gradul I au alegi la diferite alimente, sansele ca cel mic sa aiba o sesibilitate speciala la acele alimente este foarte mare. Cea mai buna masura de prevenire este ca mama care alapteaza sa evite sa consuma alimentele in cauza.
Daca pana la varsta de un an nu apar semnele clare ale unei alegii alimentare sau ale unei intolerante alimentare este de presupus ca acestea nu o sa se manifeste in prima copilarie.
Articole relationate
Testul de sarcină este pozitiv, dar nu am simptome. Ce se întâmplă?
Ai făcut un test de sarcină, iar rezultatul este pozitiv, dar nu simți nimic diferit. Fără grețuri, fără oboseală extremă, fără schimbări evidente. Este normal...
Ce înălțime va avea copilul tău când va deveni adult? Formula de calcul, alimente și sporturi care stimulează creșterea
Înălțimea pe care copilul o va avea la maturitate este influențată de factori genetici, de stilul de viață și de alimentație. Deși genele părinților joacă un...
Candida Albicans și recăderile: ce trebuie să știi
Candida Albicans este o ciupercă prezentă în mod natural în corpul uman, dar care, în anumite condiții, poate provoca infecții fungice neplăcute. Aceste infecții...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu