Cerealele sunt, in general, printre cele mai bune alegeri cand este vorba despre alimentatia copilului. In top sunt urmatoarele cereale.
Quinoa. Un adevarat "super-aliment", plin de proteine, fibre si fier. Quinoa nu contine gluten. Se pot prepara cu lapte, se pot adauga in piureul de banane, se poate coace si fierbe.
Orez brun. Orezul alb are putini nutrienti si multe calorii. Cea mai buna solutie este orezul brun. Se prepara si se consuma exact in aceleasi combinatii ca si cel alb, dar este de 50% mai bogat in nutrienti si mai putin caloric.
Mei. Este bogat in fibre, are putini carbohidrati, are efect calmant si este foarte gustos.
Bulgur. Este forma ideala de consum pentru grau. Se prepara usor, este gustos si merge de minune cu legume, este delicios in supe si se combina bine cu piureurile de carne.
Ovaz. Este una din cele mai bune cereale, nu doar pentru cei mici. Este ideal ca faina in loc de faina alba, pentru preparatele dulci facute in casa, este ideal in lapte sau combinat cu fructe si legume. Este foarte bun impreuna cu spanacul si piurerurile de carne.
Citeste si:
Continutul caloric al cerealelor, bauturilor si dulciurilor
Fara zahar la micul dejun