Sari la conținut

Cat de des poate primi copilul anumite alimente (I)

De cate ori te-ai intrebat cat de des poate primi copilul anumite alimente si incepand de la ce cantitate in sus, un anumit aliment ii poate face rau. Iata raspunsurile pentru mai multe alimente.

Mere

Marul este un fruct esential in alimentatia copilului mic. Primul mar poate sa fie oferit copilului in jurul varstei de sase luni, si este unul din fructele care fac parte din lista primelor alimente. Copilul poate primi sucul unui mar, sau poate manca un mar pe zi fara probleme de la sase luni incolo. Dupa un an poate sa primeasca si doua mere pe zi. Afla totul despre mar in alimentatia copilului.

Morcovii

Morcovii fac parte dintre primele alimente recomandate in alimentatia copilului, in planul de diversificare, de la 6-8 luni. Structura moleculara din sucul de morcovi este asemanatoare cu cea a sangelui uman, fapt pentru care este absorbit imediat de catre celulele organismului nostru. La 6-8 luni sucul de la doi morcovi o data la doua-trei zile este suficient, iar dupa 8 luni poate sa primeasca sucul de la doi morcovi in fiecare zi. Afla totul despre morcovi in alimentatia copilului mic.

Avocado

Avocado face parte din categoria primelor alimente ideale, care poate fi oferit copilului mic de la 4 luni in cazul celor care incep o diversificare timpurie si sunt alimentati artificial, dar poate sa fie primul aliment si pentru cei alaptati, in diversificarea care incepe la 6 luni. Copilul poate saprimeasca un sfer de avocado pe zi, pana la 8 luni si jumatate de avocago dupa 8 luni, de trei ori pe saptamana. Afla totul despre avocado in dieta copilului.

Rosiile

In alimentatia copilului mic rosiile trebuie introduse undeva intre a 8 si a 12 luna. Mai tarziu la copiii cu porobleme digestive si care au tendinta de a dezvolta intolerante alimentare si mai devreme la cei care nu au avut nici un fel de probleme din acest punct de vedere. copilul poate primi rosii in fiecare zi in mancare sau in oricare alta forma tratata termic. Sucul de rosii proaspat este recomandat dupa varsta de 10 luni. Poate manca oricat de mult ii place. Afla totul despre rosii in alimentatia copilului.

Oul

Oul este un aliment perfect. In plus este foarte usor tolerat de stomac, motiv pentru care este unul din primele alimente care sunt introduse in alimentatia copiilor. In ordinea alimentelelor din lista de divesificare galbenusul de ou, este oferit celui mic, in jurul varstei de 7-8 luni, chiar inainte de carne, dar dupa ce micutul s-a obisnuit si accepta cu placere sucurile si piureurile de fructe, supele de zarzavat si cerealele. Galbenusul de ou - si numai galbenusul poate fi adaugat in supa de legume dupa ce a fost fiert bine in oul intreg. Dupa varsta de opt luni bebelusul poate sa primeasca doua gelbenusuri de ou pe saptamana. Oul intreg se ofera numai dupa un an si poate manca un ou la doua zile. Afla totul despre ou in alimentatia copilului.

Iaurt

Chiar si copiii care au intoleranta la lactoza pot manca iaurt. Pediatrii recomanda copiilor iaurt de la 7-8 luni. Ideal este sa folosesti iaurt simplu, integral daca se poate din productii bio de lapte sau poti face iaurtul in casa. Copilul poate manca cateva lingurite de iaurt pe zi, pana la un borcanel mic, daca il accepta. Afla totul despre iaurt in alimentatia copilului.

Peste

Peste este un aliment esential in dieta copilului mic, dar numai dupa sase luni. Unii medici sustin ca pestele poate sa fie oferit copilului inca de la varsta de 6 luni, in prima etapa a divesificarii, in timp ce altii recomanda ca peste sa fie un aliment al etapei a doua, adica dupa 9-10 luni. Una peste alta pestele trebuie oferit copilului cu o oarecare prudenta, mai ales in cazul copiilor care au antecedente alergice: eczeme, alergii, intoleranta la unele medicamente. oricum copilul pana la un an poate s aprimeasca o data pe saptamana peste, pana la varsta de un an si de doua ori pe saptamana dupa un an, dar nu mai mult de 150 de grame pe saptamana. Afla totul despre peste in dieta copilului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Roxana

    Cum sa dai copilului iaurt daca are intoleranta la proteina din laptele de vaca?iaurtul este unul dintre cele mai alergene produse lactate.Copilul meu, alaptat exclusiv, are intoleranta la proteina din produsele lactate mancate de mine(ii afecteaza mucoasa stomacului), astfel mi e greu sa inteleg cum poate el sa manace direct alimentul!?

  • Anastasia

    Intoleranta la lactoza si alergia la proteina din lapte sunt 2 lucruri diferite.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!