Sari la conținut

Cum eviti alergiile alimentare

Alergiile alimentare nu sunt o problema care se intampla altora. Sunt una din problemele serioase, care, din fericire pot fi evitate daca ai putina grija in prima faza de diversificare. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa eviti alergiile alimentare.

In vizor sunt alimentele considerate a avea potential alergen. Ouale, untul de alune si alunele, cereale cu gluten, lapte de vaca, nuci, soia, peste, toate alimente importante in dieta copilului si necesare unei nutritii complete si sanatoase.

Oul - se ofera copiulului numai fiert tare, indeal in jurul varstei de 6-7 luni. Se incepe cu galbenusul si apoi albusul dupa sapte luni.
Pestele - se introduce in alimentatie dupa 9 luni, fiert. alege peste alb de apa dulce, pentru inceput si apoi peste oceanic.
Soia - se introdoce in alimentatia copilului dupa varsta de un an. Cel mai bine soia dinrecolte bio sau macar cea nemodificata genetic.


Nuci - cel mai bine se introduc in alimentatie inainte de un an, cu prudent la copilul din mediu alergic, si dupa 6 luni in cazul celor care nu au antecedente elergice in familie. La fel se procedeaza si in cazul untului de alune si al alunelor.
Laptele de vaca - este recomandat copiilor ca atare numai dupa varsta de 2 ani, dar cel mic poate manca derivate din lapte - iaurt, branza dulce dupa 6 luni.
Cereale cu gluten - este ideal introducerea lor in aalimentatie la 6-7 luni varsta la care au el mai mic potential alergen.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!