Sari la conținut

Ar trebui bebelușii să doarmă în aceeași cameră cu părinții lor?

Cu toții am auzit de părinții care au împărțit camera cu bebelușul timp de șase luni până la un an, uneori chiar mai mult. Asta înseamnă luni de zile fără televizor, vorbit doar în șoaptă și mereu o lumină difuză. Ca să nu mai vorbim că mulți dintre părinți deja nu mai au spațiul lor, pentru că bebelușul a preluat întreaga camera.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), cel mai bun loc de dormit pentru un copil este dormitorul părinților. Un bebeluș ar trebui să doarmă în propriul pătuț, dar nu ar trebui să fie singur în cameră până la cel puțin 6 luni, chiar 12 luni, potrivit AAP, pentru a preveni SIDS (Sindromul morții subite la sugari).

► Citește și: Când și de ce nu este recomandat co-sleepingul

Unii au speculat că atunci cand bebelușii dorm în aceeași cameră cu părinții lor, sunetele de fundal previn somnul foarte profund și asta ajuta la menținerea bebelușilor în siguranță.

► Citește și: Cum a trecut copilul meu de la cosleeping la dormitul singur în pat

Cu toate acestea, nu toată lumea consideră că împărțirea camerei cu bebelușul este incomodă. Unii părinți consideră că este mai practic și mai ușor de a calma bebelușul în mijlocul nopții, mai ales mamele care alăptează.

Mulți o văd, de asemenea, ca pe o modalitate de păstra o legătură mai strânsă cu bebelușul. Este important să fii informată, iar cele mai recente cercetări arată, de fapt, că nu există niciun beneficiu ca bebelușul să aibă camera lui în primele luni de viață.

► Citește și: Este bine pentru copil să doarmă cu lumina aprinsă? Sau măcar cu o lumină de veghe?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!