Am văzut că tot mai multe mămici le dau bebeluşilor avocado. Aşa că l-am “întrebat” pe “Sfântul Goagăl” (Google) ce ştie despre acest fruct, pentru că eu habar nu am cu ce se mănâncă. Şi mi-a plăcut ce am aflat despre el. Una dintre informaţiile care m-a încântat foarte tare a fost aceea că avocado are un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate de care creierul bebeluşului are nevoie pentru a se dezvolta. Altfel spus, cu cât bebe papă mai mult avocado, cu atât i se dezvoltă creierul mai repede… Oare geniile au mâncat numai avocado?
Un alt lucru minunat, este acela că, printre altele, acest fruct reprezintă o sursă foarte importantă de vitamina C, fier, vitamina A, calciu şi aminoacizi esenţiali. Avocado e considerat o sursă de “grăsimi bune” care se digeră foarte uşor. Acesta e unul dintre motivele pentru care cei mai mulţi pediatri îl recomandă pentru începutul diversificării (numai pediatra mea nu a pomenit de el).Tot umblând pe net, am aflat şi cum trebuie ales şi folosit acest fruct. În primul rând NU SE FIERBE şi, atenţie, NU se ţine în frigider! Iar atunci când îl cumpăraţi, trebuie să îl pipăiţi bine înainte de a-l pune în coşul de cumpărături: nu trebuie să fie tare ca piatra, dar nici moale ca… brânza dulce (n-am găsit altă comparaţie). După ce îl tăiaţi, folosiţi partea a mai gălbuie, iar sâmburele, fireşte, îl aruncaţi…
Ingredinete: brânză calcică sau din lapte bătut, o bucată de piept de curcan cam cât palma, 5 linguriţe cu iaurt, o floricică mică de broccoli
Mod de preparare: carnea şi broccoli se fierb separat. Avocado, carnea şi broccoli se taie bucăţele (pentru bebeii mici se pasează), apoi se adaugă brânza şi iaurtul.
Citește mai mult pe blogulmamei.ro!