Nu dormi noaptea, din cauza bebelușului care nu are somn? Ei bine, se pare că ar trebui să te bucuri, după cum afirmă cercetării! În urma unui studiu desfășurat la Universitatea din Bristol, s-a descoperit lipsa de somn din timpul nopții ar putea fi un indiciu al inteligenței bebelușului.
Cercetarea sugerează că bebelușii care nu dorm toată noaptea sunt potențial mai inteligenți decât cei cărora le place să somnul îndelungat. Profesorul Peter Fleming, care lucrează la sănătatea sugarului și psihologia dezvoltării la Universitatea Bristol, a vorbit despre cercetare într-un interviu acordat Buzzfeed.
El a spus că cercetările arată că nivelurile de realizare intelectuală și lipsa somnului pe tot parcursul nopții ar putea fi legate. „Sugarii nu sunt proiectați să doarmă perioade lungi de timp”, a explicat el. „Nu este bine pentru ei și nu există nicio dovadă că există beneficii dacă dorm mai mult și constant. Poate că nu asta ar dori să audă majoritatea părinților”.
El a mai spus că bebelușii care se chinuie să doarmă, cel mai probabil, ar dori să rămână treji de seara, în jurul orei 18:00, până la miezul nopții. El a continuat: „Din punct de vedere biologic, acesta este un mare avantaj, deoarece vor avea mai multă atenție din partea celor doi îngrijitori principali la acel moment al zilei decât în oricare altul, existând mai puține distrageri.
Profesorul susține că nici măcar adulții nu dorm toată noaptea fără să se trezească și că acest lucru este foarte normal, chiar dacă ei uită că se trezesc din rutină. El adaugă că trezirea noaptea este ceva cu care vânătorii-culegătorii ar fi fost obișnuiți și că doar stilul nostru de viață din secolul 21 ne-a convins că ar trebui să dormin toată noaptea.
El adaugă: „Din punct de vedere biologic, ceea ce face copilul este complet normal și sensibil. Pur și simplu nu se potrivește cu așteptările noastre din secolul 21”.
Articole relationate
Cele mai ciudate tradiții de Anul Nou, din întreaga lume
Sărbătorile de Anul Nou sunt prilejul perfect pentru a descoperi cum diferite culturi din lume marchează trecerea între ani. Unele obiceiuri sunt fascinante și pline...
Cum îi explici copilului că Moșul aduce mai multe cadouri altor copii
Magia Crăciunului este una dintre cele mai frumoase perioade din copilărie, dar poate aduce și momente dificile de explicat. Una dintre cele mai frecvente dileme pentru...
Crăciunul prin ochii unei mame: eu sunt Moș Crăciun acum; eu sunt copilul care pune cadourile sub brad
În liniștea serii de Ajun, stau pe podea lângă bradul pe jumătate luminat. Mirosul de portocale și scorțișoară plutește în aer, amestecat cu cel al hârtiei de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu