O rețetă delicioasă ce poate fi preprată bebelușilor începând cu vârsta de 6 luni. În cazul în care nu ai în frigider brânză Ricotta, încearcă reţetă de brânză calcică de casă.
După ce ai consultat medicul pediatru și ați stabilit împreună schema de diversificare în funcţie de nevoile proprii ale bebeluşului, poți încerca și următoarea rețetă de la 6 luni.
În general, perele sunt acceptate de mai toți bebelușii și sunt recomandate datorită faptului că sunt bogate în fibre, potasium şi vitamina C. Stimulează digestia având un efect laxativ şi sunt ideale atunci când bebeluşul este constipat.
De asemenea, știai că perele cresc pofta de mâncare și că ajută la scăderea temperaturii în stările?
Iată cum poți prepara o delicioasă rețetă de brânză Ricotta cu piure de pere:
Ingrediente:
65 g. brânză ricotta (sau brânză calcică de casă)
2 linguri piure de pere;
Mod de prepapare:
Pisezi brânză ricotta cu o furculiţă. Pentru piureul de pere, alege o pară coaptă, zemoasă şi dulce. O tai în jumătate, o cureţi de coajă şi îi scoți miezul. Sunt câteva metode de a prepara piureul de pere, însă ți-o prezentăm pe cea la cuptor. Pune perele într-un vas termoizolant şi le bagi la cuptor pentru 30 de minute la 180° C. Atunci când s-au rumenit, le scoți şi le zdrobești cu blenderul sau furculiţa până rezultă un piure fin.
La final, amestecă brânza cu piureul de pere şi… gata masa!