Sari la conținut

Bulgur (sau hrișcă) cu fructe - Rețetă rapidă pentru mic dejun sau desert

Trebuie să recunosc că am descoperit bulgurul și hrișca de când am copil. Asta tot căutând disperată rețete sănătoase pentru pitică. Și cum se pare că hrișca și bulgurul au o mulțime de nutrienți, am încercat să le introduc și în alimentația noastră. Se găsesc în hipermarketuri ori în magazinele naturiste, deci sunt la îndemâna oricui.

La fel și căpșunele sau fructele de pădure, și ele au o mulțime de vitamine și eu i le-am introdus destul de devreme în procesul de diversificare. Eu am ales să i le dau pe la 11 luni și un pic, pentru că atât avea când au apărut proaspete pe piață. Spun când i le-am dat eu, pentru că regula generală este să se introducă după 1 an. Desigur, pentru că au potențial alergen mare, am respectat regula celor trei zile- adică să nu mai introduc alt aliment nou până nu mi-a fost clar că nu e alergică la fructele de pădure.

(…)

Ingrediente:

  • 3 linguri de bulgur sau hrișcă
  • 1 iaurt de 140 de g
  • 5-6 căpșune
  • 7-8 fructe de zmeură (sau alte fructe de pădure)
  • 1 linguriță de miere (sau după gust) - recomandat după vârsta de un an

Rețeta poate fi făcută și cu piersici sau caise în loc de fructe de pădure, și asa este foarte gustoasă. Și acestea fiind mai dulci, se poate renunța la miere.
Dacă fac cu hrișcă o pun de seara la hidratat și dimineața e numai bună de mâncat. Dacă fac cu bulgur îl fierb aproximativ 10 minute. Bulgurul sau hrișca le amestec cu iaurtul, fructele tocate și mierea.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!