Sari la conținut

Cartofii dulci, alimentul perfect

Cartoful dulce, originar din America Centrala, este una din cele mai vechi legume din istoria umanitatii. In Europa a fost adus in 1492 de catre Cristofor Columb. Ca forma, este ceva mai mare decat cartoful clasic si, cel mai adesea, este lunguet, are miezul galben sau portocaliu si o gramada de calitati si beneficii care-l recomanda drept un aliment foarte sanatos.

Cartofii dulci sunt un aliment exceptional in alimentatia copiilor, si nu numai. Recomandarea noastraeste sa introduci cartofii in alimentatia copiilor, inca de la 7-8 luni pentru beneficiile nutritionale pe care acestia ii au.

Cartofii dulci sunt bogati in vitamina B6, contin multa vitamina C, dar si vitamina D. Cartofii dulci contin fier, un mineral fundamntel pentru copiii de sub un an. Aceeasi cartofi reprezinta o sursa buna de magneziu. Oasele, inima, muschii si sistemul nervos au si ele nevoie de magneziu, mai ales in perioada intensiva de crestere princare trec copiii.

       

Tot in cartofii dulci se gasesc cantitati importante de potasiu, un electrolit care ajuta la reglarea batailor inimii si protejeaza rinichii. Cartofii dulci au calitatea de a elibera zaharuri naturale care le ofera copiilor energia de care au nevoie. Culoarea portocalie indica prezenta carotenoidelor, precursori ai vitaminei A.

S-a constatat ca micutii care consuma cartofi dulci sunt mult mai rezistente in fata bolilor si a virozelor de sezon. Cartoful dulce are efect calmant asupra stomacului si intestinelor, previne constipatia, scrie care2.

        

Ofera-i cartofi dulci copilului tau sub forma de piure. Cartofii dulci sunt foarte buni daca sunt copti, dar se preteaza foarte bine si in supe si ciorbe.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!