Sari la conținut

Ce cumpărături esențiale trebuie să faci pentru un nou-născut

Un nou-născut reprezintă un moment imens de fericire și emoție deoarece ca părinte ai ocazia să ții în brațe cel mai frumos dar pe care l-ai putea primi vreodată. Însă nu trebuie neglijat faptul că un copil are nevoie de multe lucruri pentru a se dezvolta armonios și a crește fericit. Pe lângă dragostea, grija și afecțiunea părinților, un nou-născut are nevoie și de numeroase lucruri materiale care să-l ajute în primii ani de viață, așadar în cele ce urmează vei afla ce trebuie să cumperi neapărat pentru micuțul tău.

Iată ce obiecte trebuie neapărat să cumperi pentru a menține siguranța și confortul copilului tău:

● Saltea și pătuț

În primii ani de viață copilul trebuie să aibă un somn cât mai odihnitor și o poziție cât mai corectă pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale. Acest lucru înseamnă achiziționarea unui pătuț confecționat din materiale de calitate și o saltea care să-i susțină corpul într-o poziție adecvată. Aceste două lucruri pot ajunge la costuri destul de mari, însă cu siguranță un împrumut rapid îți va permite să asiguri celui mic un pat comod și o saltea potrivită pentru nevoile sale.

● Scaun auto și cărucior

O altă investiție necesară o reprezintă scaunul auto, care îți permite să transporți micuțul în siguranță oriunde te-ai duce. Trebuie să ții cont ca acest scaun să fie omologat și să fie ales neapărat în funcție de greutatea și înălțimea bebelușului. În plus, fie că ieși la plimbări și scurte drumeții, sau ai de rezolvat anumite lucruri și dorești să îl iei pe cel mic cu tine, ai nevoie și de un cărucior multifuncțional care să-ți facă mai ușoare deplasările și să-i permită copilului să stea relaxat.

● Monitor pentru bebeluși

Ca părinte este important să menții contactul constant cu cel mic, indiferent că nu te afli în aceeași cameră cu el. Un monitor pentru bebeluși îți va permite supravegherea continuă chiar și atunci când va aflați în locuri separate și îi poți verifica starea în orice moment. De asemenea un astfel de monitor îți permite să rezolvi treburile casnice mult mai ușor deoarece poți verifica oricând ce face copilul tău fără a fi neapărat prezent fizic lângă el.

● Măsuță de înfășat

O măsuță de înfășat este un must-have pentru îngrijirea zilnică a copilului tău, deoarece este un loc sigur care are margini ridicate ce împiedică alunecarea bebelușului. Organizarea este crucială atunci când devii părinte, iar faptul că astfel de măsuțe sunt prevăzute cu rafturi și spații de depozitare ușor de accesat, îți va pune la îndemână toate obiectele necesare pentru a-l schimba pe cel mic. De asemenea, unele sunt pliabile ceea ce le face ideale chiar și pentru un spațiu mai restrâns.

În concluzie, un nou-născut este un motiv imens de bucurie, însă poate fi și o provocare financiară destul de mare. Trebuie să ai în vedere o mulțime de aspecte aspecte importante care să-i asigure copilului o creștere frumoasă și lipsită de griji, așadar dacă te organizezi din timp cu obiectele pe care trebuie să le deții neapărat atunci când devii părinte, vei scăpa de stres și te vei putea concentra total pe siguranța și confortul celui mic.

Sursa: Imagine de Alex Pasarelu pe unsplash.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!