Sa-ti alaptezi copilul este prima dovada de iubire. Daca o raportezi la beneficiile pe care alimentatia naturala o aduce copilului se poate spune ca este cea mai mare dovada de dragoste.
In perioada in care alaptezi alimentatia ta trebuie sa tina cont de acest lucru. Exista alimente recomandate si alimente nerecomandate. In fapt, nu exista alimente interzise, dac conteaza in ce cantitate si cand le mananci la mananci.
Medicii recomanda alaptarea cel putin sase luni. In aceste prima sase luni regulile sunt ceva mai stricte, dar daca vei continua sa alaptezi si dupa ce incepe diversificare si regimul tau alimentar se poate modifica. Pentru binele micultului tau si al tau este ideala daca vei alapta vreme de doi ani de zile. Pare mult dar se poate. Si este atat de bine.
Afla totul despre beneficiile alaptatului
Beneficiile apatatului
Regulile de aur ale alimentatiei la san
Iata cateva sfaturi de care este bine sa tii seama mai ales in primele sase luni de alaptare.
Alimentele picante pot provoca intarcarea, iar acestea trebuie evitate. Conuma proteine de calitate, carne slaba, multe legume (fierte) si fructe "blande". Prin fructe "blande" intelegem fructele putin acide: mere, pere, banane. Asta nu inseamna ca portocalele sunt contraindicate. Ceea ce manaca mama nu poate sa-l strice pe cel mic la burtica dar pot sa-i dea o stare de discomfort si balonare. Evita fasolea, carnea grasa si mancarurile grele.
Cafeaua nu este interzisa, dar in cantitati moderate. Nu uita ca nu numai in cafea exista cafeina, ci si in ceaiuri, ciocolata sau bauturi. Cea mai buna metoda este sa citesti eticheta.
Un secret: bea cafea dupa ce alaptezi, si bea si apa multa. Metabolismul o sa dezintegreze cafeina pana la urmatoarea masa a bebelusurlui tau. In circa trei ore, alimentele sunt descopuse si in mare parte procesate. daca adaugi si ceva mai multa apa, masa bebelusului o sa fie si gustoasa si sanatoasa. Tine minte! Secretul nu inseamna ca poti face abuzuri!
Pestele este foarte bun, dar trebuie sa stii ce peste alegi. Pestele poate avea un continut mare de mercur care poate afecta dezvoltarea normala a copilului. Aceleasi restrictii trebuie respectate si in timpul sarcinii. Cel mai bun ramane pestele de apa dulce din ape curgatoare, sau pestele salbatic din Alaska.
Evita alunele si nucile, cel putin pana ce micutul implineste sase luni, ca sa previ aparitia alergiilor.
Cand o mama care alapteaza consuma alcool, o cantitate mica trece in lapte. Cantitatea de alcool din lapte depinde de cantitatea de alcool existenta in sange. Dureaza in jur de 2-3 ore, dupa consum, pentru ca alcoolul sa fie metabolizat si sa nu mai constituie motiv de ingrijorare pentru alaptat.
Bea apa. Este fundamentala. Bea un pahar mare de apa dupa fiecare repriza de alaptat. Este cea mai buna metoda prin care o sa slabesti frumos si sanatos. Bea sucuri de fructe cu apa, supa de zarzavat si ceaiuri de plante. Ceaiul de anason este ideal. Este placut la gust, stimuleaza secretia lactata si calmeaza colicile bebelusului.
- Tags:
- alimentatie
- alaptare
Articole relationate
Guvernul Spaniei vrea să interzică sucurile în cantinele şcolare, în încercarea de a reduce obezitatea
În încercarea de a reduce obezitatea și de a promova un stil de viață mai sănătos, guvernul spaniol a anunţat o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea...
Cum să-ți susții sistemul imunitar în sarcină cu o dietă potrivită pentru iarnă?
Sezonul rece vine cu provocări pentru orice viitoare mamă. Pe lângă grija pentru sănătatea bebelușului, este esențial să îți protejezi sistemul imunitar, care...
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu