Sari la conținut

Cele mai bune alimente pentru creșterea producției de lapte matern

Dacă ești dintre mămicile care alăptează, probabil una dinte cele mai frecvente întrebări care îți apar în minte se referă la ce și cât să mănânci, pentru ca bebelulușului să îi fie bine și pentru a-ți menține și chiar crește producția de lapte matern.

Orice ai mânca în perioada în care alăptezi este foarte important pentru perioada postnatală, cu atât mai mult cu cât alimentația va afecta direct cantitatea de lapte produs. De asemenea, laptele matern conține substanțe nutritive necesare pentru dezvoltarea creierului și organismul bebelușului.

► Citeșe și Cele 7 minuni ale laptelui matern

► Citește și: Soția mea, această fabrică mobilă de lapte

Una dintre cele mai eficiente modalități de a crește producția cu lapte este de a continua să-ți alăptezi bebelușul, întrucât consumarea laptelui îi va indica corpului să crească producția de lapte. Mai mult, există anumite alimente care cresc producția de lapte matern.

Iată lista cu alimentele pe care să le incluzi în dieta ta:

Creșterea producției de lapte matern. Fulgi de ovăz

Ovăzul este foarte ușor de pregătit ca o masă și este încărcat cu energie. Conține fibre și te ajută la digestie. Poți savura fulgii de ovăz la mic dejun.

Creșterea producției de lapte matern. Semințe de fenicul

Acest tip de semințe crește cantitatea de lapte matern. Semințele de fenicul sunt digestive și ajută la controlul colicilor. Ele pot fi adăugate împreună cu alte condimente peste legume sau le poti pune  în ceaiuri.

Creșterea producției de lapte matern. Semințe de schinduf

Semințele de schinduf sunt cunoscute pentru creșterea producției de lapte matern. Mestecă semințe încolțite împreună cu un pahar de lapte pentru a preveni constipația postnatală.

Creșterea producției de lapte matern. Spanac și frunze de sfeclă

Spanacul și frunzele de sfeclă conțin fier, calciu și acid folic. Acestea sunt esențiale pentru recuperarea mamelor anemice și pentru menținerea sănătății bebelușului. Spanacul conține anumite substanțe chimice din plante care ar putea ajuta prevenirea cancerului la sân. Poți include aceste frunze într-o supă. Consumul de spanac trebuie să fie moderat, întrucât o cantitate prea mare consumată poate provoca diaree copilului.

Creșterea producției de lapte matern. Usturoi

Usturoiul este considerat cel mai bun aliment pentru creșterea laptelui matern deoarece este cunoscut pentru stimularea alăptării. Are compuși chimici care ajută la alăptare. Consumul de usturoi previne toate tipurile de cancer. Îl poți consuma sub ce formă îl preferi.

Creșterea producției de lapte matern. Semințe de susan negru

Semințele de susan negru sunt o sursă bogată de calciu și se consideră că mărește cantitatea de lapte matern. Semințele de susan se amestecă cu lapte, zahăr și migdale. Totuși, trebuie utilizat în cantități limitate.

Creșterea producției de lapte matern.Morcovi

Un pahar de suc de morcovi la mic dejun sau prânz face minuni. La fel ca spanacul, morcovii au și calități de promovare a lactației. Acesta conține vitamina A, care completează alăptarea și mărește cantitatea laptelui.

Creșterea producției de lapte matern.Apă și sucuri naturale

Apa și sucurile naturale ar trebui să stimuleze lactația. Se mărește volumul total de lapte. Previne deshidratarea și înlocuiește lichidul pierdut în timpul alăptării.
Bea un pahar de apă când îți este sete sau chiar înainte de a alăpta bebelușul.

► Citește și: De ce să bei apă cu lămâie în timpul alăptării. Cele 8 beneficii

Creșterea producției de lapte matern. Orz

Orzul nu numai că mărește lactația, ci menține și hidratarea.

Creșterea producției de lapte matern. Sparanghel

Sparanghelul este considerat ca fiind un aliment neapărat de consumat pentru mamele care alăptează. Este un aliment bogat în fibre și bogat în vitamina A și K.

Creșterea producției de lapte matern. Orez brun

Conform unui studiu de cercetare, orezul brun intensifică producția de lapte matern. El oferă mamelor care alăptează energia suplimentară necesară după naștere. De asemenea, ajută la creșterea apetitului pentru a permite mamei să mănânce alimente hrănitoare.

Creșterea producției de lapte matern. Caise

În timpul și după sarcină, există un dezechilibru hormonal care are loc în corpul mămicilor. Caisele uscate au anumite substanțe chimice care echilibrează nivelul hormonilor din organism. Caisele sunt bogate în calciu și fibre și ajută la creșterea lactației.

Creșterea producției de lapte matern. Somon

Somonul este o mare sursă de EFA (acizi grași esențiali) și Omega-3. Atât EFA, cât și Omega-3 sunt foarte nutritivi și esențiali pentru mamele care alăptează. Includerea somonului în meniu mărește hormonii de lactație și va face laptele mai nutritiv. Poți alege somonul aburit, fiert, gătit la cuptor sau chiar la grătar.

Creșterea producției de lapte matern. Semințe de chimen

Stimulează alimentarea cu lapte, dar totuși trebuie să le consumi cu moderație. Ele ajută la evitarea iritației digestive, cum ar fi aciditatea și ard grăsimea.

Creșterea producției de lapte matern. Frunze de busuioc

Frunzele de busuioc sunt o bună sursă de antioxidanți. Au un efect calmant care este important în timpul alăptării și îmbunătățește sistemul de imunitate al bebelușului.

Creșterea producției de lapte matern. Frunze de mărar

Au un conținut ridicat de fibre și vitamina K și ajută la refacerea după naștere.

Creșterea producției de lapte matern. Cartofi dulci

Cartoful dulce este o sursă majoră de potasiu. Are carbohidrați producători de energie necesari pentru lupta împotriva oboselii. Conține vitamina C, complexul B și mineralul relaxant muscular, magneziu.

Creșterea producției de lapte matern. Migdale

Migdalele sunt bogate în Omega-3 și vitamina E. Omega-3 ajută la creșterea hormonilor de lactație, iar vitamina E ajută la vindecarea pruritului provocat de vergeturile post-sarcină.

► Citește și: Laptele de migdale, beneficii uimitoare în special în perioada alăptării

Creșterea producției de lapte matern. Năut

Năutul este o gustare proteică și un stimulent pentru lactație. Este o sursă bogată de vitamine și fibre complexe de calciu.

Creșterea producției de lapte matern. Semințe de mac

Sucul de mac are proprietăți sedative care te ajută să te relaxezi pentru că este important ca mămicile care alăptează să fie relaxate când își hrănesc bebelușul. Se recomandă consumarea cu moderație.

Creșterea producției de lapte matern. Lapte de vacă

Laptele de vacă este bogat în calciu. Consumând lapte de vacă în timpul alăptării, vei ajuta micuțul să evite dezvoltarea alergiei la laptele de vacă.

Creșterea producției de lapte matern. Uleiuri și grăsimi

Este recomandat să păstrezi grăsimile și uleiurile în dietă la un nivel minim după sarcină. Acestea ajută la mișcarea ușoară a intestinelui. Alege ulei de măsline, ulei de tărâțe de orez sau orice alt ulei sănătos.

Sursa foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!