Sari la conținut

Cerceii la bebeluși – ce trebuie să știm

Purtarea de cercei la bebeluși este o practică obișnuită în multe culturi de pe glob. Multor bebeluși li se fac găuri pentru cercei la scurt timp după naștere, în timp ce altora li se fac găuri după vârsta de 2 ani.

Cu toate acestea, purtatul de cercei la bebeluși este o decizie dificil de luat de către părinți, având în vedere riscurile ce implică această practică. 

Când poate purta bebelușul cercei?

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), nu există o dată fixă pentru a-i face bebelușului găuri în urechi. Indiferent de vârsta bebelușului, purtarea cerceilor nu este riscantă, atâta timp cât practica este efectuată corect și igienic.

Unii părinți îi pun cercei bebelușului când acesta are doar 12 zile, în timp ce unii preferă să aștepte prima aniversare.

AAP recomandă să aștepți până când copilul este suficient de mare pentru a fi conștient că poartă cercei și că nu se va accidenta.

► Citeşte şi Punem sau nu cercei fetițelor de mici? Pro sau contra?

Cum pregătești bebelușul pentru a-i pune cercei în urechi?

- Copilul ar trebui să aibă o stare bună de sănătate pentru a reduce șansele de iritabilitate. Dacă este bolnav, atunci amână pentru altă zi. În unele cazuri rare, copilul poate avea un risc crescut de infecție dacă suferă de boli cardiace congenitale.

- Adu jucăriile preferate ale bebelușului, suzeta sau alte lucruri interesante, pentru a-i distrage atenția în timp ce îi pregătești urechile pentru cercei.

- În timpul procesului de perforare a urechii, ține copilul bine strâns, dar blând.

Ce tip de cercei poate purta bebelușul?

Bebelușii trebuie să poarte cercei care se fixează bine în urechi. Alege cercei care au un element de fixare moale în spate, care este mai puțin probabil să înțepe pielea bebelușului. Acești cercei sunt, de asemenea, ușori.

Nu-i lua bebelușului cercei care atârnă, pentru că poate trage accidental de ei și se poate răni.

► Citeşte şi Unde faci găuri în urechi pentru cercei

Care sunt măsurile de precauție pe care trebuie să le iei după această procedură?

Durează aproximativ între 4 și 6 săptămâni pentru ca găurile să se vindece. În această perioadă verifică dacă apar infecții:

  • Schimbă cerceii, o dată pe săptămână, de la o ureche la alta. De fiecare dată când scoți un cercel, curăță-l bine cu o bucată de bumbac înmuiată într-un dezinfectant.
  • Spală-ți și usucă-ți bine mâinile, înainte de a atinge urechile bebelușului.
  • Curăță zona din jurul urechilor numai cu săpun antibacterian pentru bebeluși.
  • Ține bebelușul departe de praf, deoarece poate fi un purtător de bacterii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!