O rețetă care poate fi servită cu succes şi copiilor mici, întrucât carnea de pui este slabă şi hrănitoare, iar în combinaţie cu morcovi, cartofi şi usturoi este și foarte delicioasă.
Chifteluţele din pui cu morcov şi cartofi preparate la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru prichindei începând cu vârsta de 10 luni. Iată o rețetă pe placul lor, ușor de preparat: ai nevoie doar de 30-35 de minute.
Ingrediente:
- 350 g carne tocată pui
- 1 morcov mai mare
- 2 cartofi
- 2 ouă mari
- 3 căţei usturoi
- sare
- piper
- pesmet
►Citește și Piureuri pentru copii: 3 rețete la care nu te-ai gândit
Mod de preparare:
Pune carnea tocată într-un bol şi adăugă morcovul şi cartofii raşi. Sparge ouăle deasupra, adăugă usturoiul pisat, sarea, piperul şi 1-2 linguri de pesmet.
Amestecă bine toate ingredientele și modelează chifteluţele, tăvăleşte-le apoi chifteluţele prin pesmet sau făină şi punele la cuptor, într-o tavă. Nu uita să folosești hârtia de copt. Lasă-le să se rumenească timp de 25-30 de minute, în funcție de puterea cuptorului.
Pont: Le poți decora pe placul prichindeilor, ca în imaginea de la începutul articolului!
Sursa: wholesomebabyfood.momtastic.com