Sari la conținut

Conservarea laptelui matern

In perioada de dupa nastere laptele matern se formeaza din plin, mult peste nevoile si cerinta bebelusului. De aceea, multe dintre mamici ar dori sa-si poata conserva laptele, pentru a-l putea folosi in cazuri diferite: intoarcerea la lucru, o calatorie mai lunga sau atunci cand va fi necesar.

Daca aveti obiceiul sa va goliti sanii cu o pompa speciala, iata cateva sfaturi pentru a conserva laptele in frigider, daca e consumat in ziua urmatoare, sau in congelator:

-         in frigider, trebuie pastrat in biberoane sau in recipiente din plastic, daca va fi folosit in urmatoarele 24 de ore,

-         in congelator, nu are importanta ce recipient folositi.
 

Durata de conservare

1. La temperatura camerei

-         colostrul (laptele ce se formeaza in primele 6 zile de la nastere) se pastreaza timp de 12 ore,

-         laptele matur se poate tine timp de 6 ore la o temperatura de 25° C si cateva ore in plus la o temperatura mai scazuta ( pana la 24 de ore la 15° C).

2. La frigider

-         laptele matur se conserva 24 de ore intr-un recipient din plastic.

3. La congelator

-         Laptele se pastreaza 2 saptamani in compartimentul de congelare,

-         Intr-un congelator separat, in care temperatura este constanta la -18° C, laptele poate fi tinut pana la 6 luni.

Puteti folosi orice recipient din plastic, sticla sau punga speciala pentru congelare.
 

Incalzirea laptelui

    Curatati-va mainile inainte de orice operatie.


    Nu recongelati niciodata un lapte care a fost decongelat!


    Reincalziti laptele sub jetul de apa calda sau la bain-marie daca a fost congelat.
 

Atentie: Nu folositi niciodata cuptorul cu microunde, deoarece distruge anumite componente ale laptelui.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Libby

    Nu la asta ma refeream. Voiam sa zic ca, daca ai fi locuit intr-un oras de provincie, nu ti-ai fi permis din 2-300 de euro salariu sa vezi toata tara si frumusetile ei, nu ai fi avut trenuri la fiecare 2 ore spre munte. Pana acum un an locuiam si eu in provincie si nu prea imi permiteam sa ma sui in tren sambata dimineata, sa cobor la Busteni, sa urc pana la Omu pe la Malaiesti iar seara sa fiu inapoi acasa, ca acum. Bucurestiul, cu bune, cu rele, ne da posibilitatea materiala de a face aceste c

  • Roxanna

    Greu cu muntele, trebie urcat. La Marea Neagra nu va excursionati? Ca e mai de vale. Desi mie harta-GPS imi indica urcare atunci cand vin dinspre Bucuresti spre Constanta. Podis, deh... fosti munti... si uite asa cum "la mare" devine "la munte" happyFrumos blog pentru un inginer constructor. Nu stiu ce faci la munca dar aici le "zidesti" bine. Brava! As veni si eu cu voi dar e greu la varsta mea printre pietre cu 30 kile de echipament foto pe carca. Toate cele bune.

    <

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!