Nou-născuții au comportamente unice, care îi fac să iasă foarte ușor în evidență. De la sunetele și mișcările pe care le fac, bebelușii ne spun întotdeauna câte ceva despre ei înșiși.
Cu toate acestea, comportamentele bebelușilor s-au dovedit a fi foarte complexe. Iată despre ce este vorba:
Se întorc cu spatele atunci când au nevoie de propriul spațiu
Acest lucru se poate întâmpla dacă bebelușul se află într-un mediu zgomotos sau dacă este înconjurat de o mulțime de oameni care vor să-l atingă și să-l țină în brațe. El se poate îndepărta de stimulare și poate deveni agitat.
► Citește și: 18 mesaje de la bebe, care te vor ajuta să îl înțelegi mai bine
Acesta poate fi modul lui de a spune lumii că preferă liniște.
Păstrarea contactului vizual atunci când vor să se joace
Dacă bebelușul păstrează contactul vizual și scoate sunete, atunci este probabil să-ți ceară să te joci cu el. După ce a împlinit câteva luni, va începe să devină și mai verbal, interacționând mai mult cu tine.
► Citește și: 5 sfaturi utile pentru îngrijirea bebelușului de o lună
Strângerea degetului, pe măsură ce sistemul lor nervos se dezvoltă
Acesta este un reflex pe care îl au toți copiii sănătoși până la vârsta de 6 luni. Acest comportament îți spune că mușchii și sistemul nervos al bebelușului sunt bine dezvoltate.
Bebelușii adoră să te joci cu ei „cucu-bau”, pe măsură ce cunoașterea lor se îmbunătățește
Acest lucru se datorează faptului că bebelușii încep să înțeleagă că obiectele continuă să existe chiar și atunci când nu le pot vedea.
Toate acestea sunt semne ale creșterii cognitive pe măsură ce bebelușii încep să înțeleagă lumea din jurul lor, conștientizând că lipsa vederii obiectelor nu înseamnă inexistența lor.