Alergiile alimentare nu sunt o problema care se intampla altora. Sunt una din problemele serioase, care, din fericire pot fi evitate daca ai putina grija in prima faza de diversificare. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa eviti alergiile alimentare.
In vizor sunt alimentele considerate a avea potential alergen. Ouale, untul de alune si alunele, cereale cu gluten, lapte de vaca, nuci, soia, peste, toate alimente importante in dieta copilului si necesare unei nutritii complete si sanatoase.
Oul - se ofera copiulului numai fiert tare, indeal in jurul varstei de 6-7 luni. Se incepe cu galbenusul si apoi albusul dupa sapte luni.
Pestele - se introduce in alimentatie dupa 9 luni, fiert. alege peste alb de apa dulce, pentru inceput si apoi peste oceanic.
Soia - se introdoce in alimentatia copilului dupa varsta de un an. Cel mai bine soia dinrecolte bio sau macar cea nemodificata genetic.
Nuci - cel mai bine se introduc in alimentatie inainte de un an, cu prudent la copilul din mediu alergic, si dupa 6 luni in cazul celor care nu au antecedente elergice in familie. La fel se procedeaza si in cazul untului de alune si al alunelor.
Laptele de vaca - este recomandat copiilor ca atare numai dupa varsta de 2 ani, dar cel mic poate manca derivate din lapte - iaurt, branza dulce dupa 6 luni.
Cereale cu gluten - este ideal introducerea lor in aalimentatie la 6-7 luni varsta la care au el mai mic potential alergen.
Articole relationate
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului în sezonul rece: cum să evităm contactul cu germenii
Pe măsură ce temperaturile scad, părinții trebuie să acorde o atenție specială protecției nou-născuților împotriva germenilor și a virozelor sezoniere....
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu