Nu exista bebelusi care sa nu fi trecut prin necazurile iritatiei de scutec. Acesta este aproape inevitabila, astfel ca este mai mult decat necesar sa stii ce trebuie sa faci pentru a trata repede si bine aceasta problema.
Din fericire, desi pielea copilului este foarte sensibila, capacitatea tegumentului de a se regenera este maxima. Cauzele principale care duc la aparitia iritatiilor din cauza scutecului nu sunt multe si pot fi usor prevenite.
- Foloseste mereu scutece potrivite ca dimensiune. Si cele prea mari si cele prea mici pot favoriza iritatia. In plus scutecele mici pot irita si zona inghinala producand adevarate rani..
- Schimba de fiecare data cand este cazul scutecul copilului. Pediatrii recomanda schimbarea scutecelor la fiecare doua-trei ore si de fiecare data cand copilul are nevoie.
- Este bine ca funduletul bebelusului sa fie curatat cu apa si sapun pentru copii de fiecare data cand este schimbat scutecul. Servetelele umede sunt utile pentru momentele in care nu ai posibilitatea sa-l speli cu apa si sapun. Unele dintre ele contin chimicale si parfumuri care irita si usuca pielea.
- Sterge bine pielea copilului si foloseste constat o crema cu adaus de zinc. Pielea copilului trebuie ingrijita cu uleiuri de corp grase, tendinta pielii copilului fiind aceea de a se usca si deshidrata.
Ce faci daca iritatiile apar?
In primul rand mentine pielea copilului foarte curata. Foloseste apa calduta si sapun pentru copii. Sunt utile pomezi si alifii pe baza de glicerina, oxid de zinc, cu adaus de vitamina A si D si, la nevoie, cantitati mici de antibiotice cu spectru larg de actiune, adaugate in crema, dar numai cu sfatul si recomandarea medicului si doar in cazurile severe, cu risc de infectie.
Cea mai buna solutie este sa-l lasi pe micutul tau, daca are funduletul rosu si iritat, fara scutec pentru cel putin 30 de minute dupa ce-l speli, stergi si ungi cu pomezi, scrie babble.com
Un secret: medicii pediatrii detin formulele magice ale unor pomezi minunate care se prepara in farmacii. Cremele lor vrajite vindeca ca aceste iritatii suparatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa-i ceri medicului sa-ti scrie o reteta si sa prepari la o farmacie pomezile pentru funduletul micutului.
Articole relationate
Cât timp trebuie să petreacă bebelușul afară în sezonul rece și în ce condiții nu trebuie scos
Sezonul rece aduce multe întrebări pentru părinți, mai ales când vine vorba de timpul pe care bebelușii îl pot petrece afară. Aerul proaspăt este benefic, dar...
Copil de 3 ani, ascuns și crescut în sertar încă de la naștere. Mama a fost condamnată pentru ”neglijenţă extremă”
O mamă a fost condamnată la șapte ani și șase luni de închisoare după ce s-a aflat că și-a ținut fetița ascunsă într-un sertar în primii trei ani de viață....
Cum să-ți susții sistemul imunitar în sarcină cu o dietă potrivită pentru iarnă?
Sezonul rece vine cu provocări pentru orice viitoare mamă. Pe lângă grija pentru sănătatea bebelușului, este esențial să îți protejezi sistemul imunitar, care...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu