Aceasta reteta de bundica cu mere este simplu de facut, sanatoasa si delicioasa atat pentru copil cat si pentru parinti. Daca vrei ca intreaga familie sa se bucure de ea, creste pur si simplu cantitatile din reteta.
Ingrediente:
- 2 felii de paine integrala
- ½ de mar cojit si feliat subtire
- 2 oua
- 2 linguri de lapte integral (sau formula)
- 1 banana mica coapta
- 1 lingura de stafide (chiar daca sunt moi de la copt pot fi greu de mestecat de bebelusi. Ori le lasi afara, ori le inmoi jumatate de ora si le adaugi la reteta facute pasta cu ajutorul unui blender).
- Putin ghimbir
- ½ de lingurita de vanilie
Cum se face:
- Taie coaja de la paine si taie apou fiecare paine in patru triunghiuri.
- Unge cu ulei o forma de copt si aseaza cele patru triunghiuri pe fund (ca in imagine).
- Pune peste paine merele taiate felii. Imprastie putin ghimbir peste ele si jumatate din stafide.
- Aranjeaza restul triunghiurilor de paine deasupra merelor.
- Amesteca ouale, laptele, banana si vanilia (eventual cu un blender)
- Toarna amestecul peste triunghiuri foarte usor astfel incat sa se inmoaie cu totul.
- Presara restul de stafide, baga forma in frigider si las-o cel putin jumatate de ora. Daca o veri servi la micul dejun, las-o peste noapte, ca painea sa absoarba tot lichidul si sa fie moale si buna.
- Ca sa o coci, incalzeste cuptorul la 200 de grade si coace timp de 30-40 de minute. Cand este gata ouale trebuie sa fie facute si partea de deasupra trebuie sa fie aurie.
- Raceste-o putin si serveste un desert perfect. Fara zahar!