Sari la conținut

Diversificare – Pireu de morcovi, dovlecel şi mărar

Greu, greu cu diversificarea de această dată. Şi când mă gândeam că o să fie mai uşor când ai experienţă!

Deh, depinde de copil, şi al meu, al doilea, e mai mofturos, mai delicat în ale gustului, mai puţin doritor să se înfrupte, ci mai mult să deguste.
O provocare!
Dar încet-încet încep eu să îi învăţ gusturile şi am aflat până acum două aspecte importante: iubeşte carnea şi prefera mâncarea coaptă (nu fiartă).
Cine îl poate învinovăţi?!

Aşadar, iată un exemplu din meniul lui, de pe la începutul diversificării (între 6-7 luni).

Cantităţi egale de morcov şi dovlecel, coapte în cuptor, în vase ceramice. Eu nu am adăugat ulei, ci le-am lăsat în suc propriu. Mai târziu, puteţi adăuga puţin ulei.

Când s-au copt, le-am păsat cu puuutin mărar. A fost foarte puţin, pentru că era prima oară când îl introduceam, dar cu timpul am crescut cantitatea.

Mai târziu, am adăugat la acest pireu şi gălbenuș.

Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!