Ai un bebelus si nu ai fost mai obosita niciodata in viata ta. In mod sigur ai mai auzit sfatul: dormi cand bebelusul tau doarme. Lasa vasele murdare si nu iti face griji in legatura cu rufele necalcate, te vei ocupa si de ele. Iata cateva sugestii demne de luat in seama daca vrei sa te odihnesti, macar printre picaturi.
Biberonul
Dupa ce ai hranit bebelusul pastreaza restul de lapte intr-un biberon si du-te la culcare. Tatal poate sa hraneasca bebelusul in locul tau si vei putea dormi in jur de cinci ore pana i se va face din nou foame.
Dormi in camera cu bebelusul
Cea mai buna strategie este sa ai bebelusul langa tine. Poti merge mai departe si da dormi cu el in pat. Nu va trebui sa te trezesti decat pentru perioade scurte pentru a-l alapta.
Leagana-l
Daca ai un patut in care poti sa il si legeni, leaga o bucata de panglica de el pentru a face asta cat timp esti in pat. Ai grija ca bebelusul sa nu poata ajunge la panglica.
Ia o gustare energizanta
Daca trebuie sa te trezesti de multe ori pe noapte pentru a-ti alapta bebelusul, o gustare energizanta te va juta sa te simti mai bine dimineata, pentru ca iti reda o parte din energia pierduta.
O noapte da, o noapte nu
Tu si sotul tau puteti lua decizia de a ingriji bebelusul cu schimbul. O noapte tu, o noapte el. Poate nu suna prea bine, dar e o tactica eficienta de supravietuire.
Camere separate
In noptile cand vrei sa nu fi deranjata dormi intr-o camera separata si lasa bebelusul sa doarma numai cu sotul tau, asa te vei putea odihni.
Programul in schimburi
Tu si sotul tau puteti imparti ziua in perioade in care sa faceti cu schimbul pentru a ingriji bebelusul. Asa si tu si el va puteti odihni cateva ore bune sau va puteti urma programul normal de la serviciu in stare de constienta.
Devreme in pat
Mergi la culcare odata cu bebelusul. Chiar daca este prea devreme pentru tine incearca sa o faci. Lasa treburile casnice pentru alta data si vei avea mai mult timp sa te odihnesti pana bebelusul se trezeste din nou.
- Tags:
- somn
- oboseala
- somn bebelus
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu