Sari la conținut

Doua retete cu sfecla rosie pentru bebelusi

Sfecla rosie este un aliment ideal pentru copii. Daca cei peste un an o pot consuma aproape ca si adultii, pentru cei mai mici aveam doua retete speciale.

Spala o sfecla mica si pune-o intr-un vas cu apa cat sa o acopere. Nu taia sfecla la nici unul din capete. Fierbe sfecla pentru circa 30-40 de minute la foc mic. Curata coaja. Acum poti face bunatati cu sfecla rosie pentru bebe! Afla beneficiile pe care le aduce sfecla rosie in alimentatia copilului mic si care sunt restrictiile.

Piure de sfecla cu mar

Un mar curatat de coaja, o lingurita de suc de lamaie si jumatate de sfecla mica. Pune totul in blender si omogenizeaza bine. Daca este nevoie adauga putina apa.

Din ingrediente rezulta doua-trei portii pentru bebelusii de la 8 luni in sus.
Ceea ce ramane se poate pastra in vas inchis pentru 24 de ore in frigider. Nu se congeleaza.

Supa crema de sfecla

Gustoasa, dulce si sanatoasa.

Ingrediente:

 2 sfecle rosii mici
 O ceapa rosie
 2 morcovi
 1 pastarnac
 O bucatica de telina
 O lingura de ulei de masline
 O bucatica mica de unt sau o lingura de iaurt sau o lingurita de smantan
 Patrunjel si o lingurita de suc de lamaie

Preparare:
 
►Fierbe sfecla conform indicatilor de la inceput. Fierbe restul legumelor separat in apa cat sa le acopere, la foc mici.

►Pune in blender sfecla curatata de coaja si legumele, apoi subtiaza cu supa de la legume, pana ajunge la consistenta preferata. Adauga uleiul si amesteca din nou.

Important! Serveste cu unt, iaurt si smantana. Sucul de lamaie este pentru o portie de supa. Nu adauga sare! Ceea ce ramane (din ingrediente rezulta 4-6 portii pentru bebe) se poate congela.

Sursa: wholesomebabyfood

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!