Sari la conținut

Este sigură crema cu protecție solară pentru bebelușii sub 6 luni?

Ori de câte ori vrei să faci o plimbare în aer liber cu bebelușul tău, ar trebui să eviți expunerea la razele ultraviolete. Crema de protecție solară este sigură pentru bebelușii sub 6 luni? Există un anumit tip de protecție solară pentru cei mici? Citește mai departe pentru a afla răspunsul.

Tipuri de protecție solară

Creme de protecție solară cu filtre non-organice

Cremele de protecție solară cu filtre non-organice reflectă lumina ultravioletă în același mod ca și îmbrăcămintea. În general, acestea constau din oxid de zinc, dioxid de titan, caolin, carbonat de calciu și oxid de magneziu. Cu toate acestea, există câțiva compuși chimici mai noi, care au spectru larg:

  • Bemotrizinol
  • Avobenzonă
  • Oxibenzonă
  • Octotrilen.

Cremele de protecție solară cu filtru mineral sunt cele mai eficiente și mai sigure. Deși rămân pe suprafața pielii ca un strat alb uniform, ele acţionează ca un ecran care reflectă lumina.

► Citește și: 5 greșeli frecvente la aplicarea protecției solare, la copii

Creme de protecție solară cu filtre organice sau chimice

Acestea au o structură chimică care permite absorbția razelor soarelui. Prin urmare, acest tip de protecție solară nu este considerat sigur pentru bebeluși, deoarece pielea absoarbe toate substanțele și poate dezvolta iritații sau alergii. În general, cremele solare conțin parabeni, parfumuri sau conservanți, care sunt adesea dăunători pentru pielea sensibilă a nou-născuților.

Este sigur să aplici protecție solară bebelușilor sub 6 luni?

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) consideră că aplicarea cremelor de protecție solară la bebelușii sub 6 luni nu este sigură. Acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei de dezvoltare a metabolismului bebelușilor și excreției substanțelor active chimice absorbite de protecție solară. În timp ce oxidul de zinc este singurul ingredient activ care s-a dovedit a fi sigur la bebeluși, se recomandă și dioxidul de titan. Pe de altă parte, cremele cu protecție solară care conțin denumiri chimice și parabeni nu sunt recomandate pentru bebeluși.

► Citește și: Potențialele toxine din cremele de protecție solară pentru copii. Cum să le eviți

Măsuri de protecție solară pentru bebelușii cu vârsta sub 6 luni

Fotoprotecția este indicată pentru reducerea leziunilor pielii cauzate de radiațiile ultraviolete, împreună cu leziunile cutanate maligne. De fapt, arsurile solare recurente și severe sunt un factor de risc pentru cancerul de piele non-melanomic.

Purtarea pălăriilor

Pălăriile sunt o formă variabilă de fotoprotecție în funcție de lățimea borurilor, țesătură și material. Cu toate acestea, este important să adăpostești bebelușul la umbră cât mai mult timp posibil. Pălăriile cu boruri largi ajută la protejarea zonelor corpului, cum ar fi urechile, nasul și gâtul.

► Citește și: Siguranța solară pentru bebeluși și copii

Îmbrăcăminte cu protecție solară

Protecția UV oferită de îmbrăcăminte depinde de textura țesăturii sau dacă aceasta este umedă sau uscată. Cu alte cuvinte, umiditatea din țesătură scade capacitatea de protecție UV, la fel ca și o țesătură întinsă. In plus, denimul are un factor de protectie mult mai mare decat bumbacul.

Evită plimbările când soarele este prea puternic

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebelușii sub șase luni să fie ținuți departe de expunerea directă la razele ultraviolete. În plus, cel mai bine este să eviți expunerea la soare în timpul zilei (de la 10:00 la 16:00).

► Citește și: 3 moduri de a-ți proteja copilul, împotriva soarelui

Ochelari de soare cu filtre UV

Ochelarii de soare sunt o formă eficientă de fotoprotecție a ochilor. Este important să reții că expunerea la soare poate provoca diverse afecțiuni ale ochilor, cum ar fi cataracta. De asemenea, ar trebui să absoarbă 99% până la 100% din întregul spectru UV și să aibă lentile închise la culoare.

► Citește și: Protecția solară la copii. Ce e indispensabil să știe
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!