Ai introdus deja ficăţelul de pui în alimentaţia bebeluşului tău? Încearcă această reţetă în asociere cu legume.
Ficatul de pui se va introduce treptat, la fel ca restul alimentelor începând cu o cantitate mică. Cei mai mulți medici pediatri recomandă includerea ficatul de pui cel puţin o dată pe săptămână în meniul celui mic, acesta fiind o sursă foarte bună de fier care îl poate ajuta împotriva anemiei.
Ingrediente
2-3 ficăţeii de pui (ideal de la o găină de ţară)
un dovlecel
un morcov
un ardei gras
o linguriţă ulei măsline
Modul de preparare
Se spala ficăţelul bine cu apă rece şi se pune la fiert în apă cât să îl acopere sau în baie de aburi. Pentru a-i da o altă aroma, mai plăcută, poți adăuga puţină ceapă tocată sau usturoi în apă în care fierbe ficatul. Acestea nu se vor adăuga la piure! Se curăță, se spală bine şi se taie după preferinţe (cubuleţe, rondele)morcovul, ardeiul gras şi dovlecelul şi se pregătesc (recomandat) la aburi.
După expirarea timpului de fierbere (ficatul nu trebuie să aibă nici o urmă de roz) se prepapara în blender un piure de consistenta adecvată vârstei copilului. Înainte de se servi se poate adăuga o linguriţă de ulei de măsline. Se amestecă foarte bine.
Sursa: homemade-baby-food-recipes.com