Cum sa te asiguri ca administrezi cantitatea necesara?
Cel mai sigur mod de a administra un medicament bebelusului este de a folosi recipientul potrivit. Asta insemna sa renunti la lingurita din bucatarie si sa folosesti o seringa marcata, un picator sau o lingurita marcata care vine odata cu produsul.
Citeste cu atentie etichetele pentru a afla cat de des trebuie sa administrezi medicamentul.
Daca scrie “de patru ori pe zi”, trebuie dat de patru ori in timpul zilei, cand nu doarme. Asa ca nu e nevoie sa il trezesti noaptea. Daca pe prospect scrie la fiecare 6 ore, atunci trebuie sa ii dai medicamentul la intervale fixe de 6 ore fie ca este zi sau nopte.
Sunt medicamente care trebuie administrate pe stomacul gol sau dimpotriva, dupa masa. Altele sunt mai bine absorbite daca se iau impreuna cu anumite alimente. Verifica prospectul sau intreaba doctorul daca exista contraindicatii.
Daca ti se pare ca medicamentul pe care l-a luat bebelusul nu are nici un efect si simptomele nu se amelioreaza, nu are rost sa continui tratamentul peste perioada prescrisa ci trebuie sa ceri sfatul pediatrului. Pe de alta parte, tratamentul nu trebuie intrerupt prea devreme, chiar daca ti se pare ca medicamentul si-a facut deja efectul. Este posibil ca infectia sa revina si tratamentul sa trebuiasca reluat.
Lingurita de zahar!
S-ar putea ca bebelusul sa refuze medicamentele, mai ales daca au un gust neplacut. Daca este cazul, poti adauga putin zahar sau suc dulce in lingurita sau seringa cu care il administrezi . Acesta nu trebuie pus, insa , intr-un pahar cu suc au ceasca cu lapte, pentru ca bebelusul s-ar putea sa nu vrea sa bea tot lichidul si nu va lua doza de care are nevoie.
Daca bebelusul mananca hrana solida, intreaba-ti pediarul daca iti poate da medicamentul sub forma de tablete. In acest fel le vei putea zdrobi si amesteca in iaurt sau in piure de fructe.
Nu spune copiluluii ca ii dai bombane atunci cand ii dai medicamente. Exista pericolul de a le lua pe toate daca ajunge la cutie.
Pastreaza medicamentele intr-un loc sigur
Incearca sa pastrezi medicamentele in ambalajul original si intr-un loc in care copilul tau sa nu poata ajunge, pentru a evita eventuale accidente.
Articole relationate
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu