Incepand de la 10 luni puteti sa dati bebelusului mancarea regina a copilariei noastre - gris cu lapte. Nu stiu de ce in ultima vreme nu mai este atat de popular, pentru ca este o mancare sanatoasa, satioasa si foarte simplu de facut.
Daca stiti sa faceti mamaliga, atunci nu veti avea niciun fel de problema la prepararea grisului cu lapte: si grisul se torna in ploaie si se amesteca initial cu telul pentru a nu face cocoloase.
Ingrediente pentru gris cu lapte
Aveti nevoie de o jumatate de litru de lapte si de 4-5 linguri de gris.
Pentru copii mai mari puteti sa adaugati, dupa preferinta, o lingura de zahar, gem (cel de visine, mai acrisor, merge perfect), un pic de unt (ca sa fie mai cremos), vanilie sau scortisoara (daca va place aromat)
Cum se prepara grisul cu lapte
Puneti laptele pe foc intr-un vas de care mancarea nu se prinde cu usurinta. Tot acum puneti si zaharul, daca va place mai dulce. Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie amestecnd cu un tel. Lasati sa fiarba la foc mic, cam 10 minute. Aveti grija pentru ca grisul se umfla si se prinde destul de rapid. Trebuie sa mai amestecati in el. La final, se adauga untul si esentele, daca doriti.
Cand este gata il turnati intr-un bol din care il si serviti. Il decorati cu dulceata sau scortisoara.
O reteta recomandata de o mamica din comunitatea noastra!