Sari la conținut

Hiperlactatia

Hiperlactatia insemna ca sanii tai produc o cantitate mare de lapte care curge sau iese in jet din sani. Bebelusul s-ar putea sa tuseasca si sa se inece pentru ca nu va putea inghiti cantitatea mare de lapte care va fi eliminata brusc de sani. E posibil chiar sa refuze sa se mai hraneasca.
 

Care este cauza?

Productia de lapte va ajunge la normal pe masura ce glandele care produc laptele isi vor regla functionarea. Sunt, totusi, cazuri in care hiperlactatia continua chiar dupa trecerea acestei perioade.

Unii medici cred ca aceasta problema apare mai ales la mamele ai caror sani au un numar foarte mare de alveole (glandele care produc laptele). In mod normal exista 100 000 pana la 300 000 de alveole in fiecare san iar mamele cu hiperlactatie, de cele mai multe ori.depasesc aceasta limita.

Un anumit dezechilibru hormonal, tumori ale gladei pituitare sau medicatia, pot creste cantitatea e lapte pe care o produc sanii. Daca esti ingrijorata si crezi ca poate fi cazul tau, consulta un medic.
 

Ce poti face?

Inainte de fiecare masa, foloseste o pompa pentru san pentru a extrage o parte din cantitatea de lapte. Nu trebuie sa fie o cantitate mare daca vrei sa reglezi producerea laptelui. Cu cat stimulezi mai mult sanul si cu cat extragi o cantitate mai mare de lapte, cu atat cantitatea produsa va fi mai mare.

Poti folosi si un truc psihologic pentru a-ti convinge corpul ca bebelusul urmeaza sa fie intarcat. Poti imita procesul caracteristic intarcatului, crescand timpul dintre alaptari si micsorand cantitatea e lapte pe care i-o dai. De fiecare data cand cantitatea de lapte care iese din san scade, un semnal este transmis creierului pentru a micsora cantitatea de lapte produsa.

Poti sa folosesti numai un san pentru a hrani bebelusul de 3-4 ori consecutiv, laptele din celalalt il poti extrage cu ajutorul unei pompe, cat mai rar posibil. Aceasta metoda ar trebui sa dea rezultate intr-un internval de 24-48 ore.

Se poate  sa treaca pana la o saptamana pentru a observa o imbunatatire . Daca nici o metoda nu pare sa functioneze va trebui sa consulti medicul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!